Havuçlu, Zencefilli Sağlık Topları

Malum havalar soğudu kendimizi hastalıklardan korumamız gerekiyor. Aman dışarıya ince kıyafetlerle çıkmayın sıkı sıkı giyinin. Bir de tabi yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor, bağışıklığımız güçlensin diye. Bol bol sebze, meyve şart. Ben de bunu lezzetli bir hale getirip sizler için hem çok lezzetli hem de süper sağlıklı bir tarif hazırladım. Buyurun o halde…

Haberin Devamı

Havuçlu, Zencefilli Sağlık Topları

Malzemeler:

  • 1 su bardağı (2 adet) ince rendeden geçirilmiş havuç
  • 1 su bardağı çiğ fındık (kavrulmamış)
  • 1 su bardağı hindistancevizi tozu
  • 10 adet çekirdeği çıkarılmış orta boy hurma
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı VEYA zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Yapılışı:

İlk olarak çekirdeği çıkarılmış hurmalarımızı 3-4 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz.
Sonrasında havuç, fındık, hindistancevizi ve hurmayı bir güzel blenderdan geçiriyoruz.
Oluşan karışımımıza yağ, tarçın, zencefil ve vanilyayı ekliyoruz.
Bütün malzemeler karışına kadar iyice karıştırıyoruz.
Tepsiye pişirme kağıdını seriyoruz ve toplar halinde kağıdın üstüne aralıklara koyuyoruz.
1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra vitaminleri kaçmadan porsiyon miktarına uyarak, hızlıca tüketiyoruz.
Şimdiden afiyet olsun! :)

Diyetisyen Ceysi Kazado

Havuçlu, Zencefilli Sağlık Topları

Yazarın Tüm Yazıları