GeriKadın Sağlığı Fazla baklagil kanseri önlüyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fazla baklagil kanseri önlüyor

"Londra'daki College Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, fasulye, nohut gibi baklagillerle beslenmenin kötü huylu tümörlerin büyümesinin engellendiğini ve kanser hastalığının önlendiğini kanıtladı."

Baklagillerin içinde bolca bulunan ve 'InsP5' olarak bilinen inositol pentakisfosfat adlı bileşim, tümörlerin büyümesine neden olan 'fosfoinositit 3-kinaz' enzimini engelliyor. Bu madde özellikle pişirilip yenilen tahıllarda daha fazla açığa çıkıyor. Amerika Klinik Beslenme Dergisi'nin son sayısında yayınlanan araştırmada Dr. Marco Falasca, InsP5'nin maddesinin diğer kanser tedavi ilaçlarının aksine doğal olduğunu ve aşırı kullanımında bile yan etkileri bulunmadığını belirterek baklagillerin mümkün olduğunca çok tüketilmesini tavsiye etti. Bu maddenin tümörün gelişimini engellemesinin yanı sıra akciğer ve rahim kanseri tedavi ilaçlarının etkisini de arttırdığı ve tedaviyi kolaylaştırdığı belirlendi. ABD Tarım Departmanı da her gün 3 kaseye denk gelecek baklagil tüketilmesini tavsiye etti. Hürriyet

False