Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Doyduğunuzu anlayın!

Doyduğunuzu anlayın!

Mineraller ve vitaminler bazında zengin olan makarna besinsel lifleri sayesinde, bağırsak kanserini engelliyor.

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, makarna üretiminde kullanılan durum buğdayının diğer buğday türlerine göre protein olarak daha zengin, karbonhidrat seviyesinin ise daha düşük olduğunu ifade etti.

Doygunluk hissi

Bayram, makarnanın içerdiği kompleks karbonhidratlardan dolayı pişirilmesi sırasında ağırlığının 2-3 katı kadar suyu bünyesinde tuttuğunu ve artan hacimden dolayı midede doygunluk hissi verdiğini de hatırlattı.
981
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.