Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Diyet Listesi

Karbonhidrat diyeti

Karbonhidrat diyeti

Aynadaki görüntünüzden hoşnut değilsiniz, üstelik kıyafetleriniz de dar gelmeye başladı. Yapacak tek birşey var, sıkı bir diyete başlamak. İşte tam aradığınız diyet!

Güncellenme tarihi: 18.02.2014

Karbonhidrat diyeti sayesinde istediğiniz öğünde dilediğiniz kadar yiyebilir, bu sayede aç kalmadan kilo verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken günlük aldığınız karbonhidrat miktarını azaltmak. Şişmanlamamızın en önemli nedenlerinden biri de fazla gıda almamız sonucunda vücudumuzda yağ birikmesi. Vücuttaki bu yağlar genellikle de alınan karbonhidratların yakılmayıp depolanmasıyla oluşur. Normal bir insanın günlük alması gereken karbonhidrat ünite miktarı 70- 75 arasındadır. Her gün bu miktarda karbonhidrat alan kişi kilosunu dengede tutar ve şişmanlamaz. 70 ünitenin altında karbonhidrat alan kişi ise kilo verir.  Karbonhidrat üniteniz 40-50 ünite arasında kaldığı sürece inmek istediğiniz kiloya kolayca erişebilirsiniz. Karbonhidrat diyetini yaparken aç kalmazsınız. Bu sebeple de sinir siteminiz yıpranmaz. Rejim sırasında özellikle dikkat etmeniz gereken en önemli nokta şekerli ve unlu yiyeceklerden kaçınmak olmalıdır. Bunun yanında listenizde, yumurta, peynir ve balık gibi hem besleyici hem de karbonhidrat değeri düşük besinleri bol bol bulundurabilirsiniz.
Çorbaların karbonhidrat değerlerleri:

Tavuk suyu 0, Et suyu sade 0,  İşkembe 10, Paça 12,  Sebze 12, Mantar 15,  Domates 16,  Kuşkonmaz 16, Şehriye 17, Tarhana 17, Mercimek 18, Bezelye 20

Sebzelerin karbonhidrat değerleri:

Patlıcan (1 adet) 4, Kabak (1 adet) 4, Dolmalık Biber (1 adet) 4, Kuşkonmaz 5, Enginar (1 adet) 6, Karnabahar 6,  Kereviz 6, Kıymalı Ispanak 6, Etli Lahana Dolması 8, Ispanak 8, Pırasa 8,  Havuç 9, Bamya 10, Zeytinyağlı Lahana Dolması 18, Mısır (1 adet) 18, Pirinçli Ispanak 20, Taze Bezelye 20.Çiğ sebzelerin karbonhidrat değerleri:

Taze soğan (1 adet), 1 Maydanoz (10 gr.) 2, Kımızı turp (4 adet) 2, Yeşil biber (1 adet) 3, Salatalık (1 adet orta boy) 4, Havuç (1 adet orta boy) 4, Domates (1 adet orta boy) 6, Çiğ Lahana (1 porsiyon) 7, Marul (1 adet orta boy) 8,

Bakliyatların karbonhidrat değerleri:

Mercimek (100gr.) 48, Bezelye (100gr.) 45, Bakla (100gr.) 47, Nohut (100gr.) 50, Fasulye (100gr.) 52, Pirinç (100gr.) 0.9

Sakatat yemeklerinin karbonhidrat değeri:

Beyin salatası (1 porsiyon) 8, Beyin haşlama (100gr.) 1, Beyin tava (100 gr.) 10, Yürek ızgara (200gr.) 1, Böbrek sote (200gr.) 1, Böbrek ızgara (200gr.) 1, Ciğer ızgara (200gr.) 3, Ciğer tava (200gr.) 6, Dil haşlama (250gr.) 0, Dil tava (250gr.) 12

Et yemeklerinin karbonhidrat değerleri:

Şiş ızgara 0, Biftek ızgara 0, Bonfile ızgara 0, Pirzola ızgara 0, Köfte ızgara 1, Kuşbaşı sebzeli 6, Köfte tava 8, Döner 0, Pide döner 25, İskender 28 ve Et porsiyonları 200 gramdır.


Şarküteri ürünlerinin karbonhidrat değerleri:

Sosis 1, Salam 1, Jambon 1, Pastırma 1, Sucuk 1, Haşlanmış yumurta (1 adet) 0, Sahanda (1 adet) 0, Omlet sade (2 adet) 1, Omlet sebzeli (2 adet) 1, Omlet patatesli (2 adet) 22, Sucuklu sahanda (2 adet) 1, Pastırmalı sahanda (2 adet) 1, Menemen (2 adet) 11

Mezelerin karbonhidrat değerleri:


Çiroz (100gr.) 1, Ançuez (100gr.) 1, Lakerda (100gr.) 1, Ciğer ezmesi (100gr.) 3, Rus salatası (100gr.) 8, Turşu (100gr.) 6, Fava (100gr.) 47, Sardalya (3 adet) 0, Hardal (1 tatlı kaşığı) 2, Mayonez (1 kaşığı) 1, Ketçap (1 yemek kaşığı) 4, Sirke (1 yemek kaşığı) 1, Limon (1 adet) 6

Tavuk yemeklerinin karbonhidrat değerleri:

Tavuk çevirme 0, Tavuk haşlama 0, Tavuk döner 0, Tavuk tava 8 ve tavuk porsiyonları 400 gramdır.

Süt ürünlerinin karbonhidrat değerleri:

İnek sütü (1 su bardağı) 6, Ayran (1 Su Bardağı) 5, Keçi sütü (1 su bardağı) 13, Kaymak (1 yemek kaşığı) 1, Krem şanti (1 yemek kaşığı) 1, Yoğurt (250gr.) 12, Beyaz peynir (100gr.) 1, Kaşar (100gr.) 1, Dil peyniri (100gr.)

İçkilerin karbonhidrat değerleri:

Kırmızı şarap (1/4 litre) 2, Rakı (1/6 litre) 0, Viski (1/6 litre) 0, Votka (1/6 litre) 0, Cin (1/6 litre) 0

Hamur işi ve tatlıların karbonhidrat değerleri:

1 dilim francala (20gr.) 11, 1 dilim ekmek (20gr.) 12, Tost (20gr.) 8, Sandviç (50gr.) 25, Makarna (50gr.) 18, Börek (50gr.) 33, Pilav (50gr.) 10, Simit (1 adet) 25, Bisküvi (1 adet) 4, Kesme şeker (1 adet) 12, Baklava (1 porsiyon) 105, Muhallebi (1 porsiyon) 30, Çikolatalı pasta (1 porsiyon) 65, Kremalı pasta (1 porsiyon) 62, Meyvalı pasta (1 porsiyon) 50, Kek (1 porsiyon) 30, Dondurma (1 porsiyon) 20, Karamela (100gr.) 68, Bonbon (100gr.) 72, Bitter çikolata (100gr.) 24, Bitter çikolata (100gr.) 55, Reçel (1 tatlı kaşığı) 14, Bal (1 tatlı kaşığı) 16
Kuruyemişlerin karbonhidrat değerleri:

Leblebi (50gr.) 16, Fındık (50gr.) 13, Fıstık (50gr.) 12, Badem (50gr.) 12, Ceviz (50gr.) 10, Patlamış mısır (50gr.) 10, Kuru üzüm (50gr.) 38, Kestane (50gr.) 35, Kuru incir (1 adet) 6, Cips (100gr.) 10

Balıkların karbonhidrat değerleri:

Trança ızgara 0, Kılıç ızgara 0, Kefal ızgara 0, Levrek ızgara 0, Barbunya ızgara 0, Barbunya tava 12, Çupra ızgara 0, Kalkan tava 12, Kefal tava 12, Hamsi tava 15, İstavrit tava 12, İstavrit ızgara 0, Lüfer tava 12, Lüfer ızgara 12, İstakoz haşlanmış (1 porsiyon) 0, İstakoz kokteyl (1 porsiyon) 1, Karides kokteyl (1 porsiyon) 1, Karides tava (6 adet) 8, Karides haşlanmış (6 adet) 0, Midye tava (8 adet) 10, Midye dolma (1 adet) 2, Midye haşlanmış (8 adet) 1, Kalamar tava (1 porsiyon) 10Meyvelerin karbonhidrat değerleri: 

Erik Tatlı (1 adet) 4, İncir (1 adet) 4, Kayısı (1 adet) 5, Şeftali (1 adet) 12, Elma orta boy (1 adet) 16, Armut orta boy (1 adet) 18, Mandalina (1 adet) 9, Portakal (1 adet) 17, Greyfurt (1 adet) 16, Muz (1 adet) 22, Üzüm (100 gr) 9, Karpuz (100 gr) 4, Kavun (100 gr) 4, Yeşil Erik (100 gr) 6, Çilek (100 gr) 8, Kiraz (100 gr) 8

Doğal meyve sularının karbonhidrat değerleri:

Greyfurt 24, Portakal 28, Mandalina 24, Domates 10, Elma 32, Armut 36, Üzüm 42, Şeftali 30, Vişne 34, Kayısı 34, Çilek 24, Kola 23, Gazoz 21, Çay 0, Çay (tek şekerli) 12, Soda 0

15956
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.