Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Cipsler yağsız üretilecek

Cipsler yağsız üretilecek

Obeziteye karşı mücadele başlatıldığı bugünlerde Frito Lay bazı ürünlerinde yağ oranlarında yüzde 10 azaltıma gidiyor.

Tüm dünyada obeziteye karşı mücadele başlatıldığı bu dönemde Frito Lay'in, bazı ürünlerinde yağ oranlarında yüzde 10 azaltıma gittiği, Cheetos ürünlerinin ise artık yüzde 40 daha az doymuş yağ içereceği belirtildi.

Lif oranını artırıcı çalışmalar yapılıyor
Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Tuncer Akgün, firmanın 120 ülkede yılda 2,5 milyon ton tuzlu çerez satışı gerçekleştirdiğini belirtti. Firma olarak ürünlerini geliştirmek amacıyla dünya geneline yayılmış araştırma-geliştirme (AR-GE) merkezlerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akgün, bu kapsamda ürünlerin içindeki lif, protein gibi besin öğelerini artırıcı geliştirmelerin yanında, meyve sebze içeriği katılmış ürün çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Akgün, yağ, tuz gibi besin ögelerinin azaltılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle dedi: "Tüketicilerimize aynı kalitede ürünleri sunabilmek için en uygun çözümler araştırılıyor, bazı pazarlarda denemesi yapılan çözümler aşamalı olarak geri kalan ülkelerde de uygulanıyor. Türkiye'de de Cheetos ürünlerimizde bu aydan itibaren yağ oranımızda yaptığımız yüzde 10 azaltmayı, önümüzdeki dönemde yeni yağ indirimleri ve diğer kategorilerde yeni ürünler takip edecek. 'İyi yağlar' olarak bilinen doymamış yağ oranını yükselten ve 'kötü yağlar' olarak nitelendirilen doymuş yağ oranını yüzde 40 azaltan HOSO (High Oleic Sunflower Oil), Türkiye'de ilk defa Cheetos portföyünde kullanılmaya başlandı. Cheetos ürünleri artık yüzde 40 daha az doymuş yağ içerecek ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olacak." Akgün, gelecek aydan itibaren tüm Cheetos ürün portföyü ile kullanımına başlanan HOSO'nun, kademeli olarak tüm Frito Lay Türkiye ürün portföyünde kullanılır hale geleceğini söyledi.

Büyüyen pazar: Türkiye
Bu arada Türkiye'de ortalama 120-130 bin ton sanayilik patates üretildiğine değinen Akgün, bunun da yüzde 70'inin firma tarafından ektirilip, kullanıldığını belirtti. Türkiye'de çerez pazarının 2001 krizinden sonra sağlanan ekonomik ve politik istikrarla birlikte, bir büyüme trendine girdiğini anlatan Akgün, "Bu büyüme, hızlı tüketim malları sektöründe 3 yılda yüzde 73'e ulaşırken, makro çerez dediğimiz ara öğüne yönelik ürünlerde aynı dönemde yüzde 85'e ulaştı" dedi.

Akgün, 2001 yılı sonrası çerezdeki hızlı büyüme yanında, pazar paylarının da yüzde 80'e yükseldiğini bildirdi. Şu anda tüm cips kategorisinde kişi başı tüketimin 800 gram civarında gerçekleştiğini dile getiren Akgün, sektörü hızlı büyümeye karşın, kişi başına tüketimin yetersiz olduğunu söyledi. Akgün, yıllık kişi başı tüketim diğer ülkelerle karşılaştırıldığında ABD'de 9, Avrupa ülkelerinde 5, Orta doğu ülkelerinde ise 2-3 kat fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Bianet
791
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.