GeriKadın Sağlığı Çilekli votka meğer ilaçmış
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli votka meğer ilaçmış

"Çilek, yabanmersini, ahududu gibi meyveleri alkollü içkilerle karıştırarak tüketmek, bu meyvelerin kanser önleyici etkilerini artırıyor."

ABD'li ve Taylandlı bilim adamları, meyveleri daha uzun süre taze tutabilmenin yollarını araştırırken, alkolün, çileğin antioksidan özelliğini üç kata kadar artırdığını fark etti. Çileğin, alkolle karıştırıldığında kanserli molekülleri yok etmede daha etkili olduğu ortaya çıktı. Alkolün, çileğin kalp hastalıkları ve romatizmaya karşı olumlu etkilerini de artırdığı belirlendi. Yabanmersininin alkolle birleştiğinde kanserden koruyucu etkilerinin arttığını tespit eden araştırmacılar, başka meyvelerin de alkolle karıştırıldığında benzer şekilde etki gösterebileceğini söyledi.Bulgularını "Science and Food Agriculture" (Bilim ve Gıda Tarımı) adlı dergide yayımlayan araştırmacılar, çilek ve yabanmersininin rom veya votkayla karıştırılarak içilebileceğini belirtti.

False