Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Çikolata yemek için bir neden daha!

Çikolata yemek için bir neden daha!

Yapılan bir araştırmaya göre, çikolata kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi geliyor.

Güncellenme tarihi: 16.02.2013

Çikolatanın içinde bulunan bitkisel kökenli Flavonid, antioksidan özelliğiyle damarları genişletip kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Karin Ried ve ekibinin çikolata-sağlık ilişkisini inceleyen 13 ayrı araştırma projesini tek çatı altında topladığı çalışmada, saf kakao ile üretilmiş bitter çikolatanın en tatlı antioksidan olduğu ortaya konuyor.


2534
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.