Sağlık

Çikolata yemek için bir neden daha!

Çikolata yemek için bir neden daha!

Yapılan bir araştırmaya göre, çikolata kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi geliyor.

Güncellenme tarihi:

Çikolatanın içinde bulunan bitkisel kökenli Flavonid, antioksidan özelliğiyle damarları genişletip kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Karin Ried ve ekibinin çikolata-sağlık ilişkisini inceleyen 13 ayrı araştırma projesini tek çatı altında topladığı çalışmada, saf kakao ile üretilmiş bitter çikolatanın en tatlı antioksidan olduğu ortaya konuyor.


Yayın tarihi: 14.02.2013
2922
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.