Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Çay ve Çikolatanın Kalbe Yararı

Çay ve Çikolatanın Kalbe Yararı

Çay ve çikolatanın kalbe yararına ilişkin 66 araştırma tek raporda toplandı. ABD'nin Pennsilvania Eyalet Üniversitesi uzmanları, çay ve çikolatanın kalbe yararını kanıtlayan 66 ayrı araştırmayı gözden geçirerek, sonuçlarını tek bir rapor halinde yayınladı.

Kalp hastalıkları ve beslenme uzmanı Dr. Penny Kris tarafından yayınlanan yeni raporda, şekersiz ve sütsüz içilen çayın kalori içermediği, anti kanserojen madde açısından ideal bir kaynak olduğu belirtildi.

Çay ve bitki kaynaklı bir madde olan kakaonun yanı sıra çikolata ile sebze ve meyvelerde bulunan flavonoid maddesinin anti kanserojen olduğuna dikkat çeken uzmanlar, çikolatanın aşırı olmama kaydıyla tüketilmesinin kalbe yararlı olduğunu belirttiler.

Günde 150 miligram flavonoid maddesi tüketilmesinin kalp sağlığı açısından ilk etkiyi gösterdiği, günde 500 miligram tüketilmesinin ise uzun süreli etki yarattığı açıklandı.
747
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.