GeriKadın Sağlığı Bu yiyecekler yaşlandırmıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu yiyecekler yaşlandırmıyor

"Her biri sizi formda tutan ve yaşlanma emareleriyle savaşan yiyecekler. İşte onları yemek için diğer nedenler..."

Greyfurt: Güçlü anti-oksidanlara sahiptir ve yaşlanmayla ilgili hastalıkların çözümünü kolaylaştırır. Ayrıca düşük kalorili bir yiyecektir, yarım greyfurt sadece 60 kalori içerir ama bir elmadan daha fazla life sahiptir.

En kolay yeme şekli: Sağlıklı bir kahvaltının bir parçası olarak ya da yemeğin sonunda yiyebilirsiniz. Kan şekerinizin olumsuz etkilerini bertaraf eder.

Böğürtlen: İçerdiği anti-oksidanlar cilt yaşlanmasına karşı savaşır. Böğürtlen, kan dolaşımındaki şeker emilimini yavaşlatan lifler açısından da zengindir.

En kolay yeme şekli: Bir kase böğürtlen günlük anti-oksidan ihtiyacınızı karşılar.

Avokado: Düşük kolesterol, düşük sodyum ama buna karşın zengin Omega-3 yağ asitleri içeren avokado, kilo vermek için mükemmel seçimdir. Yağ yakılmasını sağlar. Ayrıca yaşlanma işaretlerini yavaşlatan E vitamini içerir.

En kolay yeme şekli: Peynirle yer değiştirin. Kızarmış ekmeğin üzerine koyun ya da salataya ekleyin.

Ispanak: Yağsız bir lif hazinesi ıspanak, vücudun kendisini onarmasına yardım eden folik-asit yönünden zengin bir besindir. İçerdiği güçlü-antioksidanlar, ciltteki hasarları kontrol altına alır ve serbest radikallere karşı savaşır.

En kolay yeme şekli: Çiğ yaprakları salatanın içine ekleyin.

Tarçın: Tarçının içindeki antioksidan, vücudun kan şekeri seviyesini stabilize etmesine yardımcı olur ve karbonhidratlara duyulan isteği sakinleştirir.

En kolay yeme şekli: Dilimlenmiş, ısıtılmış ya da pelte haline getirilmiş elmanın üstüne tarçını dökün. Çayınıza baharatlı bir tat için tarçın çubuğu koyun.

Acı kırmızı biber: Geçici olarak metabolizmaya destek olur ve kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur.

En kolay yeme şekli: Her türlü kuru ya da taze kırmızı biber işe yarar. Ama en iyisi yemeği pişirirken eklemektir.

Sarmısak: Sarmısak enzimleri, kötü yağların seviyesini düşürmeye yardım eder ve onu mükemmel bir detoks yardımı haline dönüştürür. Sülfür bileşiği ve alisin, sarımsağa keskin kokusunu verir; ama bunlar asıl yararlı olan şeylerdir.

En kolay yeme şekli: Ezin, kesin ya da püre yapın. Çiğ sarmısağı salataya ve salçaya eklemeyi deneyin.

Nohut: Bu protein yüklü sebze, aynı zamanda karbonhidratlar gibi lif açısından da zengindir ki bu da yağ yakımını destekler.

En kolay yeme şekli: Humus için en kolay yol; bir bardak nohutu, bir yemek kaşığı tahin, limonsuyu, tuz, biber ve kırmızı biber ile karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı ekleyin.

Susam tohumu: Sağlıklı bir karaciğer için ideal ve yağ yakımını destekleyen doymamış yağ, E vitamini ve kalsiyum açısından iyi bir kaynaktır.

En kolay yeme şekli: Tahinle ya da kızarmış ekmeğin üzerine balla sürebilirsiniz. Ayrıca kızarmış susam tohumlarını sebzelere ekleyin, oldukça lezzetli olur.

Düşük yağlı yoğurt: Yoğurttaki kalsiyum, yağ hücrelerindeki kırılma aracılığıyla kilo kaybını sağlar. Çok yoğurt yemenin yağı dışarı attığı biliniyor.

En kolay yeme şekli: Mükemmel bir atıştırma; ama düşük yağlı olanıyla. Organik yoğurt, en iyisi.

False