GeriKadın Sağlığı Beyin sağlığı için lifli gıda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyin sağlığı için lifli gıda

"Son yıllarda beslenme tarzındaki değişikliklerin zihin sağlığını olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz?"

Zihin Sağlığı Vakfı'nca desteklenen araştırmayla ilgili olarak Dr. Courtney Van de Weyer, "Vücudu iyi beslemek, zihni de iyi beslemek anlamına gelir" dedi.Yaptıkları çalışmada; fast food tarzı beslenmenin depresyon, Alzheimer ve şizofreni ile doğrudan ilişkili olduğunu kanıtlandığını söyleyen Dr. Weyer, şunları kaydetti:"Araştırmaya göre; yemlerde kullanılan katkı maddeleri ve tarım ilaçları, hayvan organizmasında değişikliğe yol açıyor. Bu nedenle de insanlar, omega 6 adlı yağ asidini, omega 3'ten çok daha fazla tüketir hale geliyor. Bu dengesizliğe vitamin ve mineral eksikliği de eklenince, depresyon ve hafıza sorunları ortaya çıkıyor."Beslenme tarzında aminoasitlere, özellikle de balık tüketimine daha fazla yer verilmesi gerektiğini belirten Dr. Weyer, beslenme reçetesini şöyle yazıyor: "Beyin için yararlı olan ve yenilmesini önerdiğimiz gıdalar; sebzeler (lifli olanlar), tohumlar ve fındık, meyve, buğday ile kepek, organik yumurta ve balık (özellikle yağlı olanlar).Kızartılmış fast food yiyecekler, rafine edilmiş ve işlenmiş besinler, alkol, şeker, çay ve kahve, besinlere konulan bazı ek maddeler ile tarım ilacı içeren besinler ise beyne zararlıdır ve kesinlikle uzak durulmalıdır."

False