Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler

Besin zehirlenmesinden korunmak için önlemler

Besin zehirlenmesi, zararlı bakterilerin ürediği yiyecek ya da içeceklerin tüketimesilmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Bu zehirlenmelerden korunmak için bu uyarıları dikkate almanızda fayda var.

Güncellenme tarihi: 19.10.2016

Et, tavuk, balık gibi besinleri dışarda tüketirken dumanı üzerinde olmasına dikkat edin.



Hangi yiyeceklerden uzak durmalısınız?

Açıkta bulunan yoğurtlu, mayonezli, yumurtalı meze ve salataların soğuk ortamlarda servis edilip edilmediğine dikkat edin.

Sebze meyveler stabilitesi en düşük, dolayısıyla kısa sürede bozulmaya elverişli ürünler olduğundan buzdolabında muhafaza edin.

Süt ürünleri nasıl saklanır?
Açıkta satılan, pastörizasyon işleminden geçmemiş peynir, süt ve diğer süt ürünlerini tüketmekten kaçının. Pastörize sütleri açtıktan sonra ise buzdolabınızda en fazla 2 gün bekletin.



Dondurduğunuz besinleri çözdürme işleminden sonra tekrar dondurmayın. Bu durum zararlı bakterilerin üremesine neden olacaktır. Çapraz kontaminasyona neden olmaması açısından çözdürme işlemini 24 saate yayarak ve diğer besinlerle temas etmeyecek şekilde yapmaya çalışın.

Az pişmiş gıdalarda ve kirli sularla yıkanmış, iyi dezenfekte edilmemiş salatalarda sıklıkla rastlanan ve besin zehirlenmelerine en çok neden olan zararlı bakterilerden, E.Coli bakterisinden korunmak için tercih ettiğiniz restaurant ya da lokantaların hijyeninden emin olun.



5330
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.