Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Balık ye, astıma yakalanma

Balık ye, astıma yakalanma

Tam tane hububat ürünleri ile balık astım riskini yüzde 66'ya varan oranda azaltıyor.

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, Hollanda'da bulunan Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nde, batı toplumlarında astım hastalığının yaygınlaşmasındaki artışla ilgili bir araştırma yapıldığını söyledi.

Boyacıoğlu, şöyle devam etti: "Tam tane hububat ürünleri, örneğin buğdaydan öğütme sırasında kepek gibi hiçbir kısmının ayrılmadan elde edilen üründen yapılan gıda maddeleridir. Büyük porsiyonlarda tam tane hububat ürünleri ve balık tüketen çocuklar astım gelişme riskinde bir azalmaya sahip olabiliyor.

Araştırmada, astım hastalığına sahip olma olasılığında tam tane hububat ürünü tüketenlerde yüzde 54 ve balık yiyenlerde ise yüzde 66 oranında bir azalma görüldü."
903
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.