GeriKadın Sağlığı Az yiyorum ama zayıflayamıyorum!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Az yiyorum ama zayıflayamıyorum!

"Siz de her rejim denemesi sonrası bu cümleyi kuruyorsanız, belki de doğru yemekleri tüketmiyorsunuz demektir."

Sürekli diyet yapıyorsunuz ama yine de istediğiniz hızla zayıflayamıyorsunuz, çok az yiyorsunuz hatta bazen hiç yemiyorsunuz; ama fazla kilolarınız hala yerinde. O zaman yanlış diyet yaptığınızı kabul etmelisiniz. Rejim yaparken kendinize çok katı kurallar koymayın ve gün içinde yediklerinizi not edin. Daha sonra notlarınıza baktığınızda size fazla gelen yemekleri ve ya abur cuburları kesin. Buna rağmen hala kilo veremiyorsanız belki de yemeklerinizi yanlış pişiriyorsunuzdur, işte size birkaç yemek önerisi.

Karnıyarık

Malzemeler: 1 patlıcan, 4 orta boy soğan, ½ kg yağsız kıyma, 4 orta boy domates, 4 adet sivri biber, 1–2 sap maydanoz, 1 bardak su, Tuz ve karabiber.

Hazırlanışı: Patlıcanları 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Harcı için soğanları ve domatesi ayrı ayrı rendeleyin. Yeşilbiberleri ve maydanozu ince ince kıyın. Hiç yağ koymadığınız bir tavada yağsız kıymanızla soğanı kavurun. Yine 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin. Kıyma kendi suyunu ve yağını salacaktır. Daha sonra da sırasıyla içine domatesleri, yeşilbiberi, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek beş dakika kadar pişirin. Patlıcanları yağsız bir tepsiye dizerek üstlerini yarın. İçine harcı doldurun. Üstlerine kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve tam bir sivri biber ile süsleyerek, bir bardak suyu üzerlerine gezdirin. 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin. İşte size lezzetli ve hafif bir diyet yemeği. Afiyet olsun.

Domates soslu balık

Porsiyon: 4 kişilik Hazırlanma Süresi: 15 dakika Pişme Süresi: 20 dakika

Malzemeler: 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı 4 domates 4 soğan 2 diş sarımsak 3–4 dal maydanoz 1–2 defneyaprağı 2 çorba kaşığı kapari 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber.

Hazırlanışı: Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Pancar salatası

Porsiyon: 4 kişilik Hazırlanma Süresi: 10 dakika Pişme Süresi: 15 dakika

Malzemeler: 2 pancar 7–8 beyaz lahana yaprağı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı kapari 1 çorba kaşığı konserve mısır 2 çorba kaşığı elma sirkesi 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı keten tohumu yağı Tuz.

Hazırlanışı: Pancarların saplarını kesip kabuklu olarak haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın. Sirke, zeytinyağı, keten tohumu yağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Lahana, ceviz, kapari ve mısırı ayrı bir kâsede harmanlayın. Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karışımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.

Ispanaklı piliç köfte

Malzemeler: 500 gr. piliç bonfile, 1 kg. ıspanak (haşlanmış ve ince doğranmış), 2 adet domates, 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış), 2 adet yumurta, 1 adet soğan (rendelenmiş), 1 çay kaşığı sıvıyağ, Karabiber, Tuz.

Hazırlanışı: Piliç bonfileyi makineden geçirip kıyma haline getirin. Yumurtayı, tuzu, maydanozu, karabiberi, rendelenmiş soğanı içine katıp yoğurun. Dolaba koyup 20 dakika dinlendirin. Ayrı bir tavada yağ, domates ve ıspanağı sote edin. Dolaptan çıkardığınız kıymayı köfte büyüklüğünde parçalara ayırın. Ortalarına ıspanağı koyup kapatın. Hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Sebze ile servis yapabilirsiniz.

False