GeriKadın Sağlığı Tatlı ekşi soslu light tavuk şiş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatlı ekşi soslu light tavuk şiş

Tatlı ekşi soslu light tavuk şiş

"Canın Çin yemeği mi çekiyor? Dışarda yiyip bir sürü kalori alacağına evde basit bir şekilde kendin hazırlayabilirsin! Tatlı eksi soslu, lezzetli bir tavuk şiş tarifini yapması da çok kolay."

İhtiyacın olan malzemeler:

- Yarım kilo tavuk göğsü, derisi alıp doğranmış
- 2 orta boy kabak, büyük parçalar halinde kesilmiş
- Yarım kilo konserve ananas, büyük parçalar halinde kesilmiş
- 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
- 2 orta boy kırmızı soğan, büyük parçalar hâlinde kesilmiş
- 2 adet kırmızı dolmalık biber, büyük parçalar hâlinde kesilmiş
- 8 adet çöp şiş, 20 dakika soğuk suda bekletilmiş
- Tuz ve karabiber
- 3 çorba kaşığı ketçap
- Yarım çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı pirinç ya da elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı sriracha sos*
- Kıyılmış taze kişniş (isteğe göre)


* Sriracha sos; sirke, sarımsak, şeker, tuz, Thai acı biberi ile hazırlanıyor. Büyük marketlerin sos reyonlarında ve gurme dükkânlarda bulabilirsin.


Hazırlanışı:

1- Izgarayı ya da ızgara tavasını orta ateşte ısıt. Tavuk, sebze ve meyve dilimlerini şişlere diz. Tavuk, kabak, ananas, soğan ve kırmızıbiberleri dönüşümlü olarak yerleştir. Karabiber ve tuzla tatlandır.

2- Bir kâsede akçaağaç şurubu, ketçap, soya sosu, sirke ve sriracha sosu karıştır. Yarısını bir kenara ayır; kalanını şişteki malzemelerin üzerine fırça yardımıyla sür.

3- Şişlerin her iki tarafını, tavuklar tam olarak pişip üzeri hafifçe yanıncaya kadar, yaklaşık 4 dakika pişir. Temiz bir fırça kullanarak, ayırdığın sosu üzerine sür. İsteğe göre kişniş ekleyip servis yap.


4 KİŞİLİK.

Bir porsiyonda: 315 kalori, 5 gr yağ, 30 gr karbonhidrat, 415 mg sodyum, 4 gr lif, 39 gr protein

False