GeriKadın Sağlığı Karbonhidratlar neden kötü?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karbonhidratlar neden kötü?

"Vücutta insülin seviyesinin artması diyabet, kolesterol gibi birçok hastalığı beraberinde getirebiliyor. Peki ama neden?"

1- Karbonhidratlar şekerden meydana gelen moleküllerdir. Pamuk helvayı ya da balı düşünün, şeker yapışkan bir madde. Protein ise kaygan. Fazla şeker hücreye girdiğinde proteinlere yapışır. Şekerin yapıştığı bu moleküller hücrelere girip çıkmakta zorlanır, dolayısıyla kana daha zor karışırlar.

2- Yüksek kan şekeri kanserin önünü açar. Çünkü kanser hücrelerinin normalden fazla şeker tükettiği biliniyor. Şeker seviyesi yüksek olduğunda tümör daha rahat büyür.

3- Şeker bağışıklık sistemini de alt üst eder. Çünkü şeker kandaki asiti artırıyor. Vücudu hastalıklardan koruyan akyuvarlar ise asitli ortamda çalışamaz.

4- İnsülin damarların iç duvarlarını kalınlaştırıyor. Kötü kolesterol LDL'yi artırarak kalp hastalıklarına neden olduğu da biliniyor.

False