GeriSpor Fitness Göğüs Egzersizleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göğüs Egzersizleri

"Dik, Dolgun ve baştan çıkaran göğüsler. Böyle göğüslere kim sahip olmak istemez ki? Şunu hatırlatmadan da edemeyeceğiz: Önemli olan göğüslerin büyüklüğü değil, bakımlı ve dik olması..."

Beslenme
Göğüslerinizi küçültmek istiyorsanız yağsız yiyecekler ve yemeye özen göstermelisiniz. Böylece göğüsteki yağ dokuları da azalır. Hücrelere içeriden nem depo etmek için günde yaklaşık 2-2.5 litre kadar su içmeye çalışın. Beslenmenizde özellikle bağ dokusunu güçlendirici etkisi olan lifli ve proteinli gıdalara yer verin. Soyalı besinleri bol miktarda tüketin. Soyanın içindeki maddeler, göğüslerinizin dik ve güzel durmasını sağlayan östrojen hormonu üzerinde olumlu etki yapar. Göğüslerin diriliği genellikle prolaktin hormonunun salgılanması ile ilgilidir. Bu hormonun salgılanmasını düzenlemek için günde en az 200 gr. Et veya balık tüketin. Dokularda su tutulmasına neden olan tuz tüketimini mutlaka azaltın. Tüm vitaminlerin cildiniz için önem taşıdığına da unutmayın.

Düzensiz bir şekilde kilo alıp vermek, bir süre sonra tüm vücutta olduğu gibi göğüslerde de elastikiyet kaybına yol açar. Doku lifleri zayıflar ve göze hoş gözükmeyen çatlaklar meydana gelir.

Operasyon
Göğüs küçültme operasyonunda, göğüsteki fazla yağ ve meme dokusu azaltılıyor, sarkan göğüs ucu dik pozisyona getiriliyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Nuri M.Battal, göğüs küçültmede üç farklı yöntem uygulandığını belirtiyor. Bu yöntemler hastanın göğüs dokusuna, büyüklüğüne ve sarkıklığına bağlı olarak değişiyor. Ameliyata başlamadan önce hastayla göğsünü ne kadar küçültmek istediği görüşülüyor. Uygulama genel anestezi altında yapılıyor. Çünkü lokal anestezide hasta ağrı hissedebiliyor. Ameliyattan sonra hasta 1 gün hastanede kalıyor. Ameliyat süresi göğsün tipine göre 2-4 saat arasında değişiyor. Bu operasyonda en sık görülen komplikasyon, göğüs ucunda his kaybı ve göğüs ucu kaybıdır. Ayrıca yaralarda iyileşme problemleri, kanama ve enfeksiyon da görülebiliyor. Ancak operasyon steril ameliyat şartlarında yapıldığından ve ameliyat öncesinde hastaya enfeksiyon önleyici antibiyotik verildiğinden, enfeksiyon riski çok düşüktür. Bazı uygulamalarda izler olabiliyor.

Hastaların, yaraları kapanana kadar göğüslerine büyük özen göstermeleri gerekiyor. İleri derecede şeker hastalığı, doku hastalıkları olan kadınlara ameliyat uygulanmıyor.

Egzersiz
Egzersiz yaparak göğüslerinizin daha büyük ya da daha küçük olmasını sağlayamazsınız. Çünkü göğüslerinizin büyüklüğü ve şekli size annenizden, anneannenizden miras. Ancak egzersiz yaparak göğüs kaslarını güçlendirebilir ve bağ dokusunu sıkılaştırabilirsiniz. Göğüslerinizin diriliği için yapacağınız egzersizlerin etkili olmasını istiyorsanız, hergün tekrarlamanız gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın.

1. Dik durun ve kollarınızı omuz hizasında yukarıya kaldırın. Kollarınızı dirseklerinizden 90 derecelik bir açıyla bükün. Dirseklerinizi vücudunuzun önünde birleştirip açın.

2. Yüzüstü yere uzanın ve dizlerinizin üzerinde durun. Ayaklarınız çapraz olmalı. Kollarınızla vücudunuzu destekleyin. Şimdi kollarınızın üzerinde aşağı yukarı hareket edin. Egzersizi 8-12 kez tekrarlayın.

False