Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

2 kadeh şarap kafi

2 kadeh şarap kafi

'Resveratrol' un yoğun olduğu üzümden yapılan şaraplar kanser, alzheimer ve koroner kalp hastalıklarına karşı korunma sağlıyor.

Güncellenme tarihi: 02.05.2014
Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Belkıs Adıgüzel, zor şartlarda yetiştirilen asmaların üzümlerinde 'resveratrol' miktarının daha yüksek olduğunu belirterek, "Bu maddenin yoğun olarak bulunduğu üzümlerden elde edilen şaraplar kanser, alzheimer ve koroner kalp hastalıklarına karşı korunma sağlıyor" dedi. Araştırmalar doğruluyor Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, yürütücülüğünü Prof. Dr. Ufuk Yücel'in gerçekleştirdiği projenin sunumunu yapan Belkıs Adıgüzel, "Çalışmamızda Türkiye'nin bazı bölgelerinde yetiştirilen Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinin şıra ve şaraplarında bulunan resveratrol miktarları analiz edilerek, bunu etkileyen parametreler üzerinde durulmuştur. Yaptığımız araştırma neticesinde bu maddenin yoğun olarak bulunduğu şarapların kanser, alzheimer ve kalp hastalıklarına karşı önleyici etkisinin olduğunu gördük" diye konuştu. Kırmızı şarapta daha fazla Kadınların en fazla günde 1- 2, erkeklerin ise 2- 3 kadeh şarap tüketmesinin bu hastalıklarda önleyici etkisi olduğunu kaydeden Adıgüzel, "Resveratrol miktarı kırmızı şaraplarda, beyazlara nazaran daha fazla bulunuyor. Şarap kültürünün yoğun olduğu Fransa'da kalp hastalıklarının görülme oranı diğer toplumlara nazaran daha düşüktür" dedi.
634
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.