Mahmure

Sağlık

Çocuk Sağlığı

Hangi gıdada hangi tehlike?

Hangi gıdada hangi tehlike?

Sigaranın ardından dünya çapında 'E'kodunu taşıyan yapay tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu maddelere karşı savaş başlıyor.

Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi ürünlerde bol bol kullanılan 'E' kodlu katkı maddelerinin derhal yasaklanması gerektiği belirtildi. Uzmanlar, ailelerin sigara için açılan tazminat davalarının benzerlerini bu katkı maddelerini kullanan gıda firmalarına açabileceği uyarısı yaptı.

Hangi gıdada ne tehlike var?

• E102 (Bisküvi, tatlılar): Hiperaktivite, astım.

• E124 (İçecekler, bisküvi, tatlılar): Alerji, tahammülsüzlük.

• E110 (dondurma, içecekler, tatlılar): Mide sorunları, alerji.

• E122 (jel tatlılar, hazır yemekler, bisküvi): Alerji, tahammülsüzlük.

• E104 (Tatlılar): Hiperaktivite, astım.

• E129 (Gazlı içecekler, kokteyl sosis): Aşırı duyarlılık.

• E211 (Gazlı içecekler, fırında hazırlanan gıdalar, lolipop): Hiperaktivite, astım.
891
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.