GeriModa Trendleri 2004 yazı kadınların olacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2004 yazı kadınların olacak

"Kışın sıkıntısından ve karamsarlığından kurtulma zamanı."

Tüm enerjisi ile yaz kapıyı çalıyor. Özlemle beklenen güneş yüzünü yine göstermeye başlayınca modacılar da bu değişime ayak uydurup 2004 yazı için tasarladıklarını sundular.

Yazın coşkusu modaya yansıyor her zamanki gibi; birbirinden keyifli renkler, desenler ve aksesuarlar bekliyor kadınları. Minicik etekler, uçuşan kumaşlar, sıcak renkler, geçmişin izlerini yaşatacak nostaljik detaylar. Hepsi 2004 yazından en çok karşılaşacağımız tercihler olacak.

Renkler

Yazın sıcaklığı ve enerjisinin modaya yansıması renklerin çeşitliliğiyle kendini gösteriyor. Bu yaz, pembenin saltanatı yaşanacak. Özellikle uçuk pembenin giyimden çanta ve ayakkabıya kadar kendini göstermesi, tüm modacılarından koleksiyonlarında fark edildi.

Lavanta, kanarya sarısı, mercan ve elma yeşili de sıklıkla rastlanacak olan renkler. Güneşin altında bronzlaşacak tenler, bu renklerle gerçekten muhteşem bir görüntü sergileyecek. Renkleri nasıl kullanmak gerektiğine dair ufak bir ipucu, bir rengi baştan aşağı giymek çok moda.

Ortaya çıkan kıvrımlar

Vücut hatlarını ortaya çıkaran seksi, siraplez elbiseler... Daracık etekler kadınsılığı hissettirmeden etrafa yayacak.

Kışın kalın kazaklar, paltolar ardına gizlenen vücutlar, üste oturan kesimlerle özgürlüklerini ilan ediyorlar. Ceketlerle tamamlanan etekler, güçlü ve gösterişli kadınları yansıtacak.

50'ler

Oscar'ları seyrettiniz mi? Tüm yıldızlar 50'lerin göz kamaştırıcı stiliyle daha da parlıyorlardı. Charlize Theron, Renee Zellweger ve Angeline Jolie'nin tercihleri bu yazın en önemli trendinin habercisi oldu.

Nostaljik ama stil sahibi bir kadın, seksapeli de yakalamayı başarıyor. Rengarenk kapri pantolonlar düğmeler ve fiyonklarla süsleniyor. Yuvarlak hatlı eleklerse dönemin hamın hanım gorüntüsünü geri getiriyor.

Kolları bilek üstünde kalan kuplu ceketler, hem etekler hem de kapri pantolonlarla beraber kullanılacak kilit parça olacak. Kalçaya takılan kemerler ve kurdelelerle yaratılacak masum hava, çiçekli desenlerle sevimli ve hareketli bir havaya bürünüyor.

İncecik kumaşlar

İncecik, tüy kadar hafif kumaşlar, doğal tonlarda vücutlarla birleşecek. İpekli jarseler, pamuklular ve viskonlar bu tiril tiril havayı yakalıyor.

Bej ve krem tonlarında tercih edilecek kumaşlar, özellikle V yakalı üstlerde kendini gösteriyor. 50'lerin yansımalarından biri olan hırkalar da yokmuş hissi verecek kadar ince ve zarif olacak.

Renk ve desenleri çatıştırma

Yaratıcı olmayı sevenler, tekdüzelikten sıkılanlar bu yaz her şeyi birbirine karıştırabilecekler. Çiçeklerle geometrik desenleri bir arada kullanmaktan korkmayın. Uyumlu mu uyumsuz mu tasasına düşmeden zıt renkleri kıyafette rahatça birleştirebilirsiniz.

Daha asi bir moda anlayışı için uyumu yakalamaktan çok uyumsuzluğu yakalamak geçerli olacak. Miu Miu ve Prada'nın yaz koleksiyonları, bu trendi fazlasıyla uyguluyorlar.

El yapımı

Solmuş renkler hem yaşanmışlık hissi veriyor hem de güneş ve denizden etkilenmiş gibi görünerek çekici bir yaz havası yakalıyor.

Evde kıyafetleri yıkayarak eskitmek, salaş ve rahat bir tarz yaratırken stili de beraberinde getirecek. Ayrıca gözle görülen dikişler, ilmikler ve püsküllerde 'kendim yarattım' trendi için kilit noktalar...

Kısacık şortlar

Mini eteklere rakip geldi: Minicik şortlar... Bacaklarına güvenen bayanlar bu yaz renk renk şortlarla boy gösterecek. Üste oturan renkli şortlar tatil beldesi havasını yakalarken, yumuşak ve kaliteli kesimli olanlar da büyük şehir uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Minik şortlar, dar renkli üstlerle ya da doğal renkteki ince kumaşlardan yapılmış V yaka üstlerle tamamlanıyor.

Bu yılın tek safari etkileri şortlarda var. Bol, bedene büyük gelmiş hissi veren safari şortlar 'şehirli Indiana Joneslar'a davetiye çıkarıyor.

Vahşi Batı

Kovboylar bu yıl da modaya sızmışlar. Jeanlerle giyilen kovboy gömlekleri, kareli yamalarla hareketleniyor.

Klasik Amerikan tarzının en temel detaylarından biri olan kovboy gömleklerini tamamlayan jeanler ise yüksek belli ve işçilerin kullandığı modeller. Kemerler yine jeanin vazgeçilmez tamamlayıcısı olarak yerini alıyor.

Çiçekler, çiçekler, çiçekler...

Yazın en göze çarpan deseni irili ufaklı boyutlarda karşımıza çıkan çiçekler. Rengarenk çiçekler kumaşların üstünde göz alıyor. Bir kır bahçesinden toplanmışçasına çeşitli, farklı boyutlarda çiçekler birbirine karıştırılarak capcanlı bir tarzı yansılıyor.

Elbiseler, çantalar, bikiniler, tokalar, ayakkabılar... Kısaca bu yaz her yerde çiçek var. Emprime elbiselerin bu yaz ki hakimiyeti tartışılmaz... Tüm modacılar, çiçekleri koleksiyonlarında alabildiğine kullanmışlar.

Altına hücum

Gümüşün yerine altın geldi... Her yaz birbiriyle yer değiştiren iki metalden altın 2004 yazının parıltısı. Özellikle satenlerde parlayan altın rengi, elbiseler ve mayolarda sıkça karşımıza çıkacak. Pullar ve payetler altın tonlarında daha da göz alıcı olacak.

Disko günlerinin şık ve özgür ruhu, altın elbiselerle geri geliyor. Ama yalnızca gece değil, günlük yaşantıda da altına yer ayırın: Eşofmanlar, jeanler ya da gömlek elbiseler altın aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz.

Hollywood tarzı

Göz kamaştırıcı tuvaletler, eski zamanların balolarından fırlayıp gelen yıldızları hatırlatacak. Parlak kumaşlı, derin yırtmaçlı ve dalgalı kesimli elbiseler yaz geceleri için yapılacak tercih. O görkemli yaşantının karşı konulmaz çekiciliği, alımlı elbiseler ile yaşantımıza giriyor.

Etekler

Hareketli ve kadınsı elekler 2004 yazına damgasını vuran bir diğer trend. Minilerin yanısıra dizboyu eteklere çok sık rastlanacak. Rengarenk katlardan oluşan etekler hem harika gözükmenizi hem de harika hissetmenizi sağlayacak.

Desenleriyle dikkatleri çeken etekler dar küçük V yakalı üstlerle tamamlanıyor. Renkler konusunda alabildiğine özgürsünüz. Fırfırları özellikle tercih edin. Jean eteklerin yeriyse ayrı, günün her saati için yine kilit parça olacak.

Pantolonların paçalarını kıvırın

Kendinize bir ya da iki beden büyük gelen kumaş pantolonları paçalarını kıvırararak giyin. Ne kadar havalı durduğuna siz bile şaşıracaksınız.

Trençkot olmadan, olmaz

Tamam yazın en sıcak günleri için değil ama sezonun en gözde parçasını listeye katmamak olmazdı. Tüm defilelerin vazgeçilmezi olan trençkotlar, çeşitli kesimlerle her renkte giyiliyor.

Tüm zamanların en klasik moda parçaları arasında bulunan trençkotları sakın pas geçmeyin. Özellikle Chanel ve tabi ki Burberry'nin modelleri rağbet görüyor. Serin günler devam ettikçe trençkotlarınızı kullanmayı unutmayın.

Aksesuarlarda çeşit bol

Aksesuarlar olmadan kıyafetler tamamlanmış sayılır mı? Ayakkabılar ve çantalar yine göz kamaştırıyor. Bilekten bağlı ince topuklular ışıltılı taşlarla karşı konulmazı oynuyorlar.

Robert Cavalli seksi modelleriyle aradan sıyrılıyor. Gucci'nin yeşil saten bantlı ayakkabıları bu sezonun en aranılan parçası. Louis Vuitton'un platformları hem çok rahat, hem de çok moda.

Çantalarda da aynı trend çok yoğun. Tahta sandaletler ve platformlar yine vazgeçilmez olacak. Çantalar yaza yakışacak renklerde boy gösteriyor.

Günlük modellerde Marc Jacobs'un şeker tonlarındaki modelleriyle Todd'sun açık renkteki çantaları tercih edilecek. Boncuklar, işlemeler ve püsküller yine çantaları süsleyecek. Özellikle Gucci'nin püsküllü çantası çok gözde.

Gözlüklerse 70'lerin ruhunu yansıtıyor. Yüzü kaplayacak kadar büyük olanlar olmazsa olmaz, iri tahta ya da taşlı takıları cesurca kullanın. Takılar gece ve gündüz, kıyafetlerin tamamlayıcısı olacak.

False