Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Yeşil yapraklılar kanser riskini azaltıyor

Yeşil yapraklılar kanser riskini azaltıyor

Yeşil yapraklı sebzeleri yiyen kişilerin, bağırsak kanseri riskinin yüzde 46 oranında azaldığı açıklandı.

İngiltere'deki Liverpool Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, bağırsak kanseri riskini yarıya indirmek için günde bir kez yeşil yapraklı sebze yenmesi yeterli.

Profesör Jonathan Rhodes başkanlığında yapılan araştırmada, yarısıbağırsak kanseri olan bin kişinin beslenme alışkanlıkları incelendi. İnceleme sonucunda, kanser olmayanların daha fazla yeşil yapraklı sebze yediği ortaya çıktı.

Rhodes, ayrıca, dana ve domuz etinin bağırsak kanseri riskini artırdığını tespit ettiklerini belirtti.
385
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.