Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

TSE'den sazana da standart

TSE'den sazana da standart

Her şeye bir standart getirmekle ünlü Türk Standartları Enstitüsü'nün pençesinden sazan balığı da kendini kurtaramadı. Getirilen standarda göre, pullu sazanlar hafif ekşimsi, sütsü ve biramsı kokmak zorunda!

TSE, yavru, genç ve sofralık sazanları küçük, orta, büyük; canlı, taze, dondurulmuş; ekstra, 1'inci sınıf, 2'inci sınıf ve 3'üncü sınıf olarak ayırıyor. En küçük sazanın 3-5 santimetre olmasını isteyen TSE getirdiği standartta, en büyük sazanın 1000 gram ve üstü ağırlıkta olmasını koşul olarak belirledi.

Bazı taze sazanların solungaç renklerinin parlak pembe kırmızı, mukoz tabaka su gibi renksiz, saydam ve berrak olması gerektiğini de öngören TSE, özellikle pullu sazanların normal, hafif ekşimsi, sütsü ve biramsı kokmasını da istiyor. Öte yandan TSE standartına göre, sazanların muayenesi gözle ve elle incelenerek yapılacak ve 3'üncü sınıf sazanlar insan gıdası olarak kullanılmayacak.
271
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.