Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Televizyonda pişti!

Televizyonda pişti!

Yemek tarifi veren mutfak programlarına dikkat. Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre televizyon aşçılarının kullandığı bazı metodlar lezzeti garantilerken hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Kanada'daki Guelph Üniversitesi uzmanları, Britanya, Kanada ve ABD'de yayımlanan programlarını izledi. 60 saatlik yemek programı izleyen uzmanlar, 30 dakikalık bir programda ortalama 13 hijyen hatasına rastladıklarını açıkladı. Örneğin programlardan birinde aşçı, hamuru kuruması için musluğa asarken, mutfak bıçağıyla sinek öldüren ve limonu dişleriyle sıkan aşçılara rastlandı. Aşçıların yüzde 75'inin el yıkama alışkanlığının bulunmadığı, yüzde 72'sinin taze ve eskimiş sebze meyveleri ayırmadığı ortaya çıktı.

Yemek pişirme sırasında yapılan diğer hatalar arasında yemek tadılan kaşığın malzeme eklemek için tekrar kullanılması, konuşurken yiyeceklere tükürük sıçratılması, yemeklere değen parmakların yalanması yer aldı. Araştırma ekibinden asistan profesör Doug Powell, "Aşçılar ne pişirecekleriyle ilgili süslü cümlelerle konuşmaya o kadar çok vakit ayırıyor ki, yiyecek temizliğinin temel kurallarını unutuyor" dedi.
(Radikal)
445
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.