Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Işık peynirin kalitesini bozuyor

Işık peynirin kalitesini bozuyor

Işıklı ortamın peynirin kalitesini bozduğu, peynirin de tereyağı gibi ışık geçirmeyen ambalajda satışa sunulması gerektiği belirtildi.

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öner yaptığı açıklamada, peynirin, özellikle marketlerde, ışıklandırılmış vitrinlerde satışa sunulduğunu ve bunun yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.

Işıklı ortamda peynirde oksidasyon oluşumunun hızlı meydana geldiğini kaydeden Prof. Dr. Öner, "Oksidasyona uğrayan peynirde, hoşa gitmeyen koku ve tat oluşur, yenilmez duruma gelir. Ayrıca, peynirde oksidasyona bağlı vitamin parçalanması ve protein kayıpları olur" diye konuştu.

Prof. Dr. Öner, peynirin, oksijen ve ışığa karşı geçirgen olmayacak malzemelerle ambalajlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
207
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.