Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Severiz şarabı 'genç'üse

Severiz şarabı 'genç'üse

Kasım ayının üçüncü perşembesi şarapseverler için önemli bir gündür. O gün, tüm dünyada aynı anda Primeur şarapları piyasaya çıkar.

Son bağbozumu ürünlerinden üretilen ve üretim koşullarına bağlı olarak fermantasyonu hızla tamamlanarak şişelenen bu genç şaraplar, aroma açısından da çok zengindir.

Özellikle hakim olan muz, ananas ve taze meyve aromalarını hissedebilmeniz için kısa sürede içmeniz tavsiye edilen bu şaraplar, dünyanın her yerinde 'Beaujolais Nouveau' etiketiyle piyasaya sürülür ve ilkbahar kadar da sofralarda yerini alır.

Kavaklıdere Şarapları da, 1988'den beri bu geleneği Türkiye'de sürdürüyor. Yani, 18 Kasım Perşembe'den itibaren Türk Beaujolais'si Primeur, piyasada bulunabilecek. Bu yılın mahsulü kırmızı ve beyaz Primeur'lere kısaca bir göz atalım:

Kapadokya yöresinin Emir üzümünden üretilen Primeur beyaz, günün her saatinde içilebilir. Yalnızca meze ve şarküteri ürünleriyle değil, özellikle balık ve tavuk ızgaralarla içilmesi tavsiye ediliyor. Soğutmayı ihmal etmemeli.
Primeur kırmızı ise Anadolu'nun Öküzgözü üzümlerinden üretilmiş. Zengin aromasıyla peynir, ızgara et ve şarküteri ürünlerinin yanı sıra, hafif yemeklerle de rahatça içilebilir.
(Radikal / Cumartesi)
327
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.