Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Sağlığın sırrı meyvelerde

Sağlığın sırrı meyvelerde

Uzmanlar, kış aylarında bol miktarda meyve yemeyi önerirken meyvelerin insanları bir çok hastalıktan koruduğuna ve vücudu zinde tuttuğuna dikkat çekti.

Konya Numune Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İhsan Kaya, özellikle kış aylarında meyve tüketimini artırarak, daha sağlıklı ve dengeli beslenmenin mümkün olacağını söyledi. Meyvelerdeki vitaminlerin hastalıklara iyi geldiğini ve vücudun direncini artırdığını vurgulayan Dr. Kaya, hastalıklara iyi gelen meyveleri şöyle sıraladı:

  • Elma: Isırarak yenirse diş ve diş etlerini güçlendirir. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı önler. Sindirimi kolay olan elma, kan basıncını düşürür. Kalp hastalıkları ve dolaşım sorunlarına karşı vücudu korur.
  • Ayva: İshal ve dizanteriyi keser. İnce bağırsak iltihabını giderir. Mide ağrılarına iyi gelir.
  • Çilek: Cilt sorunu olanlar bol miktarda çilek yemeli. Dişlerdeki tartar oluşumunu önler. Ağız kokularını azaltır. C vitamini içeren çilek, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içerir.
  • Dut: Vücutta bulunan gereksiz suları boşaltır. Beyaz yaprakları idrar söktürür.
  • İncir: Bağırsakları yumuşatır. Enerji verir.
  • Kuşburnu: Kanı temizler. Soğuk algınlığına iyi gelir. Sindirim zorluğu ve mide krampları çekenler tüketmelidir.
  • Greyfurt: C vitamini ihtiyacının yüzde 60'ını karşılar. İştah açar.
  • Nar: Vücuda zindelik verir. İshali keser.
  • Muz: Folik asit, Potasyum ve B6 vitamini yönünden zengindir. Potasyum krampları önler.
  • Vişne: Vücudu rahatlatır. Ateşi düşürür.
  • Kiraz: Kanı sulandırır. Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır.
    (DHA)
  • 326
    dahafazlası
    YORUMLAR
    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.