Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Mantar şekeri düzenliyor

Mantar şekeri düzenliyor

İçindeki mineral, protein ve elementlerin zenginliğiyle bilinen mantarın her öğünde yenebileceği belirtildi. Uzmanlar mantarın kandaki şekeri düzenleme özelliği nedeniyle Anemi (kansızlık) ve şeker hastalarına öneriyor.

Selçuk Üniversitesi Mantarcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırma Görevlisi Dr. Hüseyin Doğan, her yaştakilerin dengeli beslenebilmesi için haftada en az 250 gram mantar yemesini tavsiye ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Mantar aminoasit, kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve çinko açısından oldukça zengindir, B1, B2, B5 ve K vitamini içerir. Folik asit oranı düşük hastalarda kullanılan mantar kansızlığı giderir ve kandaki şeker oranını düzenler. Kilo sorunu olan insanlar da mantar yemeli. Diyet yapanlar çoğu zaman vitaminsiz kalır. Vitaminsiz kalmamaları için mantar yemeleri gerekir. Mantar, kolay sindirilir, tok tutar ve diyetin düzenli yapılmasını sağlar."

ŞAPKALARINA DİKKAT
Mantarın raf ömrünün 1 hafta olduğun anlatan Dr. Doğan, bayatlayan mantarın koku, renk ve lezzetinin değiştiğini belirtti. Tüketirken şapkalarının açık olması, mantarın siyahlaşması ve yumuşamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Doğan, zehirlenmemek için kültür mantarı tercih edilmesini önerdi.
(DHA)
357
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.