Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

İsotu dondurmaya da kattılar

İsotu dondurmaya da kattılar

Her çeşit yemeklerinde isot (acı biber) kullanan Şanlıurfalılar, bu kez de isotlu dondurma yaptı.

Dolunay Pastanesi Sahibi Sait Karataş, Gaziantep`in fıstıklı, Kahramanmaraş`ın patatesli dondurma yaptığını, bunun da kendilerine isotlu dondurma yapma fikri verdiğini belirterek şunları söyledi: "Şanlıurfa isotunun ünü, Türkiye dışına yayıldı. Bizim lahmacunumuz, çiğköftemiz ve yemeklerimiz acıdır ama dilimiz çok tatlıdır. Biz de tatlı ile acıyı birleştirmek istedik. Böylece hem isotumuzu tanıtıyoruz hem de bir ilke imza atıyoruz."

İsotlu dondurmanın maliyetinin yüksek olduğunu, ancak buna rağmen diğer dondurmalarla aynı fiyata sattıklarını kaydeden Karataş, isotlu dondurmaya en çok yabancıların ilgi gösterdiğini söyledi.
169
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.