Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Hangi mevsimde hangi balık

Hangi mevsimde hangi balık

Bu aylarda yenilebilecek en lezzetli balıklar kalkan, hamsi, mezgit, levrek ve kefal. Yenilebilecek balıklar ise mercan, palamut, mersin ve barbunya. İşte balık takvimi.

"Balık Takvimi"ne göre bu mevsimin en lezzetli balıkları hamsi, mezgit, torik, levrek, kefal ve yayın...

İnternette son günlerde elektronik posta yoluyla elden ele dolaşan "Balık Takvimi" ise balık seçiminde en iyi rehber...

Takvim, Türk denizlerinde avlanan balıklarla, bu balıkların mevsimlere göre lezzet durumlarını gösteriyor.

Takvimde Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Ege`de avlanan balıkların 12 aylık lezzet durumları yer alıyor.

"Balık Takvimi"ne göre, yılın hangi ayı nda hangi balığın daha lezzetli olduğunu bilerek tüketmek mümkün olabiliyor.

Bu aylarda yenilebilecek en lezzetli balıklar grubunda, kalkan, hamsi, mezgit, levrek, kefal ve yayın yer alıyor.

Yenilebilir balıklar ise mercan, palamut, mersin, uskumru, barbunya, çipura, lüfer olarak sıralanıyor.

Takvimde yer alan bilgilere göre balıkların en lezzetli olduğu aylar şöyle:

Palamut: Eylül-Kasım
Mersin: Şubat-Haziran
Çinekop: Temmuz ve Ağustos
Kalkan: Ocak-Nisan
Hamsi: Kasım-Şubat
Sardalya: Haziran-Eylül
Çipura: Ağustos ve Eylül
Levrek: Şubat-Mayıs
Alabalık: Kasım-Ocak
Yılan Balığı: Yalnızca Mayıs ayında
Uskumru: Ekim ve Kasım
Barbun: Ağustos-Ekim
Lüfer: Ağustos-Ekim
Sazan: Ekim-Kasım
Torik: Ekim-Şubat
410
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.