Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Ekmek kabuğu kanserden koruyor

Ekmek kabuğu kanserden koruyor

Alman bilim adamları, ekmek kabuğunda bulunan bir maddenin, kanser ile kalp ve dolaşım hastalıklarından koruduğunu açıkladılar.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yayımlanan habere göre, Münster Üniversitesi ve Kiel`deki Gıda ve Beslenme Enstitüsü`ndegörevli gıda mühendisleri Thomas Hofmann ve Veronika Faist, ekmek kabuğundaki pronyl-lysin maddesinin kanser ile kalp ve dolaşım hastalıklarından koruduğunu tespit ettiler.

Pronyl-lysin maddesinin, tahıl proteininde bulunan lysin isimli aminoasitin, pişirme işleminde nişasta ile reaksiyona girmesiyle oluştuğunu belirten bilim adamları, maddenin özellikle buğday ve çavdar unu karışımından yapılan ekmeklerin kabuklarında bulunduğunu belirttiler.
351
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.