Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Damak zevkine göre diyet

Damak zevkine göre diyet

Bölgesel diyet yaparak damak zevkinden mahrum kalmadan zayıflamak artık mümkün.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde diyet ve beslenme uzmanı Erkan Erdal'ın hazırladığı diyet programına göre, Karadenizliler balık, Doğu ve Güneydoğulular bulgur ve et, Egeliler ise midye, kumru gibi yiyecekleri tüketebilecek.

Kimi bölgelerde genellikle et ve bulgur, kimi bölgelerde ise daha farklı yiyecek türlerinin tüketildiğini belirten Erdal, ''her bölge insanına aynı diyet programı veriliyor. Türkiye'de ilk kez yapılan bu diyet programıyla insanlar hem sevdikleri yöresel yemekleri yiyecek, hem de zayıflayacak. İnsanlar bugüne kadar ki alışkanlıklarından da vazgeçmeden diyet yapabilecek'' dedi.

Düşük kalorili diyet
Hazırladığı diyet programının günlük bin 400- bin 500 kaloriyi içerdiğini belirten Erdal, bugüne kadar yapılan diyetlerin genellikle sebzeleri kapsadığını belirtti.

Bölgelere göre sevilen yiyecekleri kalorilerine göre düzenleyerek program hazırladığını belirten Erdal, 'Yiyecek kültürü çok farklı olan insanlara hep aynı diyet veriliyor. Bizim hazırladığımız diyet, düşük kalorili diyetidir. Kişilerin boy, kilo, meslek, yaş gibi özelliklerine göre kalori artırılabilir yada eksiltilebilir' dedi. Diyete göre:

  • Karadenizliler diyet sırasında, turşu kavurması, mısır ekmeği, kaşarlı pide, hamsi buğulama, lahana çorbası,

  • Doğu ve Güneydoğulular otlu peynir, lavaş ekmek, nohut, bulgur pilavı, dana şiş, pekmez, kurubakliyat,

  • Egeliler ise, midye, kumru, deniz börülcesi, boyoz yiyebiliyorlar.
  • 398
    dahafazlası
    YORUMLAR
    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.