Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Çay kalp kriz riskini azaltıyor

Çay kalp kriz riskini azaltıyor

Hollandalı bilim adamları, siyah çayın kalp krizi riskini azalttığını saptadı. Daha önceki araştırmalarda, siyah çayın içindeki flavonoids maddesinin kalp hastalıkları riskini azalttığı belirlenmişti.

Siyah çayın, öldürücü ve öldürücü olmayan kalp kasındaki besleyici damarın tıkanması hastalığı üzerindeki etkisini inceleyen uzmanlar, çayın kalp krizi riskini azaltarak, hastalığın öldürücü etkisini düşürdüğünü saptadı.

Yaş ortalaması 55 olan 4807 denek üzerinde 7 yıl araştırma yapan uzmanlar, deneklerin yaşam şekli ve beslenmelerinin kalp hastalıkları üzerindeki etkisini araştırdı.

Araştırma sonucunda, günde 375 ml. çay tüketen deneklerde, çay içmeyen deneklere göre kalp krizi riskinin yarı yarıya azaldığı gözlendi. Ayrıca, çay tüketen deneklerde öldürücü kalp krizi riskinin de 3'te 1 azaldığı kaydedildi.

Çayın içindeki anti kanserojen falvonoids maddesinin, damarlardaki hasar üzerinde etkili olduğuna değinen uzmanlar, çayın kalbi besleyen damarlar üzerinde de iyileştirici etkisinin bulunduğunu belirtiyor.

American Journal of Clinical Nutrition adlı dergide yer alan araştırma raporunda, genellikle yaşlı insanların çay ve anti kanserojen maddeler içeren sebze ve meyve tüketimine önem vermeleri gerektiğine işaret edildi.
130
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.