Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Bitter çikolata kalbin dostu

Bitter çikolata kalbin dostu

Bilim adamları, çikolata ve kakaonun kalp krizini önlemede yararlı olduğunu ancak bütün çikolata çeşitlerinin aynı etkiye sahip olmadığına dikkat çekiyor. Kalp sağlığını korumak için "bitter" denilen sütsüz ve kakao oranı yüksek çikolatalar öneriliyor. Bu çikolataların içindeki "flavanol" maddesi damar sağlığını koruyor.

Flavanol, kakaonun yanısıra bazı sebze, meyve ve kırmızı şarapta da bulunuyor. Uzmanlar, bu maddenin damarları genişletici etkisiyle kan akışına yardımcı olduğunu ifade ediyor.

Ayrıca yine flavanol yönünden zengin olan kakaodaki bazı maddelerin, trombositler üzerinde aspirine benzer bir etkiye yol açarak kalp krizi riskini azalttığı belirtiliyor.

Doktorlar çikolatanın bu etkisinin abartılarak fazla tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

(Hürriyetim)
477
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.