Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Bayramda tatlıya dikkat!

Bayramda tatlıya dikkat!

Abant'taki İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyetisyeni Çiğdem Celep, kalp damar ve şeker hastalarının bayramda şeker ve şekerli gıdalara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Bayramda şekerli gıdaların beslenmenin yüzde 50'sini oluşturacağını belirten Celep, bayram ziyaretlerinde özellikle kaymaklı tatlılardan uzak durulmasını istedi. AİBÜ Tıp Fakültesi Diyetisyeni Çiğdem Celep, bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılar konusunda kalp damar ve şeker hastalarının dikkatli olmasını istedi.

Sağlıklı kişilere de fazla şeker ve şekerli gıda maddeleri tüketmelerini öneren Celep, "Bayramda şeker, baklava ve tatlılar günlük beslenmemizin yüzde 50'sini oluşturmaya başlayacak. Özellikle kalp damar ve şeker hastalarının karbonhidrat yönünden risk faktörü taşıyan şeker ve şekerli gıdalara dikkat etmeleri gerekir. Bayram ziyaretlerinde özellikle kaymaklı tatlılardan uzak durmak gerekir. Kaymak, krema, çukulata, baklava, kadayıf türü tatlılar yerine mümkün olduğunca güllaç, sütlaç ve muhallebi gibi sütlü tatlıları ikram etmeye ve tüketmeye çalışalım" dedi.

Ramazan Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öneren Celep, bayramda şeker tüketiminin dozunu kaçırmamaya dikkat etmek gerektiğini ifade ederken, "Günlük hayattaki beslenmemizi sadece şekere dayalı besinlerle değil de, protein, karbonhidrat ve yağı dengeli olarak yapalım" diye konuştu.
(DHA)
445
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.