Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Aşçılara 'acı' haber

Aşçılara 'acı' haber

Gurmeler birliği Chaine Des Rotisseurs, Türk mutfağının sorunlarını sıraladı: Çok uzun sürede hazırlanıyor, hayvansal yağlar yüzünden sağlıksız, pahalı.

Zenginliği ve lezzetiyle yabancıların da sevdiğine inanılan Türk mutfağına bu kez kötü haber var. Uluslar-arası gurme birliği Chaine Des Rotisseurs Türk mutfağının eksiklerini sıraladı: "Geç piştiği için pratik değil, içeriğinde aşırı hayvansal yağ içerdiği için ağır."

Chaine Des Rotisseurs'ün Antalya şubesinin oluşturulması için yapılan toplantıda Türk yemekleri tartışıldı. Toplantıya gurmelerin yanı sıra restoran sahipleriyle otellerin mutfak şefleri de katıldı. Derneğin Ankara Bölge Başkanı Metin Mörfi Menahem, Türk yemeklerini 'tencere ürünü' olarak adlandırdı ve dünya mutfağında iyi sıralarda olmadığını söyledi.

Birçok Türk yemeğinin altı-yedi saatte hazırlandığını söyleyen Menahem, günümüzde bu sürenin çok uzun kalmasının Türk mutfağının kırık not almasının gerekçelerinden biri olduğu kanısında. Gurmelere göre, pratiklik açısından bakıldığında Japonların 'suşi' olarak bilinen çiğ balığı, Çinlilerin yüksek ateşte pişen yemekleri, İtalyanların makarnaları daha iyi. Menahem, ayrıca, "Yemeklerimiz sağlıklı değil. İçlerinde bol miktarda hayvansal yağ kullanılıyor" dedi.

Yeni aşçılar umut veriyor
Menahem, Türk mutfağının eskiden kalma yazılı belgelere sahip olmadığını da belirterek sıkıntıları şöyle sıraladı: "Biz yemeklerimizi güncelleştiremedik. Zeytinyağını İtalya'ya satıyoruz, onlar da kendi markalarıyla dünyaya sunuyor. Ayrıca ete dayalı olan Türk mutfağı çok pahalı." Türk gurmeler tüm bu olumsuzluklara rağmen umutlu: "Artık Türk endüstrisine üniversitesini bitirmiş, kaliteye ve temizliğe önem verilmesi gerektiğini bilen yeni aşçılar katılıyor."
(Radikal)
407
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.