Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

AIDS'le savaşmak için özel diyet

AIDS'le savaşmak için özel diyet

İnsanların en çok korktukları hastalıkların başında gelen AIDS karşısında başarıya ulaşmış bir tedavi yöntemi henüz bulunamamış olsa da araştırmalar, hastanın uygun bir diyetle AIDS'e karşı savaşabileceğini gösteriyor.

HIV virüsünün neden olduğu ve kişinin bağışıklık sistemini zaafa uğratan, en küçük bir enfeksiyonla bile başa çıkamamasına, hatta yaşamını yitirmesine yol açan AIDS'in tedavisinde, bağışıklık sistemini güçlendirici beslenme stilinin önemli bir yer tuttuğu belirlendi.

Kan grupları ve hastalıklar üzerine araştırmalar yapan ve "Kan Grubunuza Göre Diyet" isimli kitabı Amerika'da en çok satanlar listesine giren Dr. Peter J. D'Adamo'ya göre AIDS hastalarının tedavisinin başarıya ulaşması kan gruplarına uygun tarzda beslenmelerine bağlı bulunuyor.

Çeşitli hastalıklarla kan grupları arasında bağlantı olduğunu ortaya çıkaran D'Adamo, HIV pozitif olan veya tam anlamıyla AIDS olan bir çok insanı tedavi ettiğini ancak HIV'e karşı hassasiyet ile kan grupları arasında bir bağlantı olmadığını dile getirdi. D'Adamo, "AIDS'e karşı bütün kan grupları eşit derecede savunmasızken zayıf düşmüş bağışıklık sistemlerinin kurbanı oldukları fırsatçı enfeksiyonlara karşı hassasiyetlerinde farklılıklar vardır" dedi.

KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME
D'Adamo'ya göre (O) kan grubundakilerin hayvansal protein miktarını artırması, bir egzersiz programı uygulaması, yağ tüketimine dikkat etmesi, yağsız etler seçmesi, buğday gibi bağışıklık ve kan dolaşım sistemini zorlayacak lektinleri içeren gıdalardan kaçınması gerekiyor.

(A) kan grubundaki AIDS'lilerin kalori alımlarını ükseltmeleri, sindirim sorunları yaratabilecek et ve süt ürünlerini tamamen diyetinden çıkarması, tofu ve deniz ürünleri gibi yiyeceklerden daha fazla tüketmesi salık veriliyor.

(B) grubundaki hastaların esmer buğday, mısır, tavuk gibi onlara zaten zararlı olan gıdalardan kaçınması, sindirimi zor olan kabuklu yemişler ve buğday tüketimini azaltması, laktoza karşı toleranssız ise süt ürünlerini tüketmemesi öneriliyor.

(AB) grubundakilere lektince zengin olan fasulyeler, bakla ve kabuklu yemişleri kısıtlamaları, ana protein kaynağı olarak balık tüketmeleri salık veriliyor. Bu kişilerin ara sıra ve yağa dikkat etmek kaydıyla et ve süt ürünleri yiyebileceği, ayrıca buğday tüketimini kısmaları gerektiği kaydediliyor.
(ANKA)
317
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.