Kemal Sunal müzesi açıldı... Onun en büyük hayaliydi

Güncelleme Tarihi:

Kemal Sunal müzesi açıldı... Onun en büyük hayaliydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 11:16

Yeşilçam’ın efsanevi ismi Kemal Sunal’ın adını taşıyan müzenin yapımı tamamlandı. 60. Yıl Göztepe Parkı içinde yer alan Kemal Sunal Müzesi törenle açıldı. Açılışa usta oyuncunun ailesi ile sanatçı dostları katıldı. Gül Sunal, bu müzenin merhum sanatçının hayali olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YILLAR boyunca tüm Türkiye’yi güldüren Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal’ın adı, müzesinde yaşayacak. Kadıköy’deki 60. Yıl Göztepe Parkı içerisinde daha önce Anadolu Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü binası olarak kullanılan yapı yenilenerek Kemal Sunal Müzesi’ne dönüştürüldü. 2000 yılında vefat eden usta sanatçının film afişlerinin, giydiği kostümlerin, heykellerinin ve kişisel eşyalarının yer aldığı müze, önceki gün yapılan törenle ziyarete açıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Sunal’ın ailesi ve müzenin oluşumuna katkı sunan şair-yazar Sunay Akın’ın yanı sıra sanat dünyasından ünlü isimler katıldı. Ekrem İmamoğlu, yaptığı açılış konuşmasında “Hepimizin yüzünü gülümseten, aynı zamanda düşündüren çok kıymetli bir sanatçımızın ismiyle yaşayacak olan muhteşem bir müzeyi, kıymetli ailesiyle birlikte açıyor olmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Merhum sanatçının eşi Gül Sunal da duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hiçbir konuşma hazırlamadım. Sadece Kemal’i alkışlamak istiyorum. Bu güzel duyguyu, gururu bize yaşattığı için her zaman minnettarım.”

Kemal Sunal müzesi açıldı... Onun en büyük hayaliydi

HER ŞEYİ ÖZENLE SAKLADI
Gül Sunal, Kemal Sunal’ın sanat yaşamı boyunca kullandığı tüm eşyaları bir gün müzede sergilenmesi hayaliyle sakladığını anlattı: “Tabii ki bu müzeyi biz hep düşündük. Daha doğrusu Kemal düşündü. ‘Bu eşyalar ne olacak?’ dediğim zaman, ‘Belki bir gün bir müze olur’ diyordu. O müzeyi şimdi Ekrem Başkanım gerçekleştirdi. Ve asla hakkını ödeyemeyeceğim Sunay Akın. Burada gördüğünüz, Kemal’in eşyalarının 10’da 1’i. Oyunculuğa başladığı ilk günden itibaren sakalını, bıyığını, kaşının kalemini sakladı. Şöhret olmayı hayal bile edemezken biriktirdiği arşivi bu. Onun için çok değerli. Şöyle düşünelim burayı: Bir insanın yaptığı işe, sanatına, ailesine, vatanına nasıl değer verdiğini gördüğümüz bir sergi.” 
Kemal Sunal müzesi açıldı... Onun en büyük hayaliydi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!