BURUN ESTETİĞİ: SIK SORULAN SORULAR

Güncelleme Tarihi:

BURUN ESTETİĞİ: SIK SORULAN SORULAR
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 10:08

Bu hafta en sık yapılan estetik ameliyatlardan olan “burun estetiği” ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtlayacağım.

Haberin Devamı

19 yaşındayım, burun estetiği olabilir miyim?

Burun estetiği 18 yaşından sonra kendi isteğinizle her yaşta yapılabilir. İleri yaşlarda da olabilirsiniz. Ancak iyileşme faktörleri ve cilt kalitesi gibi faktörlerden dolayı genç yaşlardan yapılmasını önerilir. Toplumda en sık yaş aralığı ise 20-30 arasıdır. Fonksiyonlarını kısıtlayan ya da özgüveniniz azaltacak kadar şekil bozukluğu olduğunda aile onayı ile 18 yaş altındakilere de yapılabilir.

Açık ve kapalı teknik nedir?

Burun estetiğinde kıkırdak ve kemiklere şekil verilerek işlem yapılır. Bu işlemleri yaparken sadece burun delikleri kullanılıyorsa kapalı teknik denilmektedir. Aynı zamanda burun delikleri ortasında bulunan kolumella denen yapıda kesi yapılarak işlem yapılıyorsa açık teknik olarak ifade edilir.  

Haberin Devamı

Burnumun şekli nasıl olmalı bilmiyorum…

Burun, burun ucu ve üst burun olmak üzere iki ana yapıya ayrılmaktadır. Üst burunda kemer ve taban genişliği gibi problemler olurken, tip kısmında da düşüklük ve genişlik gibi durumlar olmaktadır.

İdeal yükseklikte bir burun sırtı, doğru açıda burun ucu ve olağan genişlikle iyi sonuç alınabilir.

Ameliyat sonucunu önceden görebilir miyim?

Mevcut durumu daha iyi anlamak ve olası değişiklikleri görmek için bilgisayar programları ve simülasyon teknolojileri mevcuttur.

Bu işlemler, sonucu garantilemek için değil, istekleri daha iyi anlamak, rahatlatmak, ameliyat imkân ve yöntemlerini daha iyi açıklayabilmek için yapılmaktadır.

Nefes almakta da zorlanıyorum, aynı anda tedavi olabilir miyim?

Burun estetiği planlanırken burun fonksiyonları da değerlendirilir. Gerektiğinde görüntüleme teknikleri kullanılarak olası sorunlar açıklığa kavuşturulur.

Burun estetiği işlemleri esnasında burun fonksiyonları ve nefes almayı rahatlatacak işlemler yapılabilmektedir.

Ameliyat sonrası ağrılı olur mu?

Burun estetiği ameliyatları genellikle ağrılı işlemler değildir. Ancak işlemlere bağlı şişlikler burun içinde var olan tampon kısa süreli olarak konforunuzu bozabilir. Bu süreci dinlenerek geçirmek sizi rahatlatacaktır.

Haberin Devamı

Burun içine tampon konulacak mı

Burun ameliyatları sonrası genellikle burun içi ve dışına destek materyalleri konulur. Burun dışına konulan bant ve ateller burnun şeklini korumak, iyileşmeyi hızlandırmak ve şişlikleri azaltmak içindir. Burun içine de ihtiyaç halinde tampon destek koyulur.  Günümüzde artık silikon ve delikli materyaller tercih edilmektedir. Ayrıca silikon tamponlar ağrısız bir şekilde çıkarılmaktadır.

Ameliyat sonrası morluk ve şişlikler için ne yapabilirim?

Oluşan morluklar renk değiştirerek yaklaşık 2 haftada kaybolacaktır. Süreci hızlandırmak için bazı kremler önerilir. Ödem için ise bol bol sıvı alabilirsiniz. Bazı durumlarda medikal tedavi de düzenlenmektedir. Burnun genel şişlikleri birinci ayda azalmış olur.  Şişliklerin tamamen azalması altı aya kadar devam edebilmektedir.

Haberin Devamı

Burun ameliyatı sonrası

Revizyon işlemi gerekebilir. Bu oran yaklaşık olarak yüzde 10-15 civarındadır. Genellikle ilk ameliyattan farklı olarak soruna yönelik daha küçük işlemler planlanmaktadır.

NOT: Tüm bu işlemler için öncelikle doktorunuza danışın. Gerekli olup olmadığına o karar vermelidir. İşlemin yapılacağı hastane ya da kliniğin bakanlık onaylı olup olmadığını da kontrol edin. Doktorun daha önceki hastalarını ve diplomasını da araştırın.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!