Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı... Ameliyat sonrası durumu stabil!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 11:33

Kadir İnanır dün evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Beyin damarında pıhtı atan sanatçının, operasyonu başarılı geçti. Yoğun bakımdaki İnanır’ın durumunun stabil ve entübe olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Usta oyuncu Kadir İnanır, dün sabah İstanbul Beykoz’daki evinde rahatsızlandı. İnanır’ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sanatçının sevgilisi Jülide Kural’ın ambulansı arayarak ilk müdahaleyi evde yaptığı öğrenildi. 

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı... Ameliyat sonrası durumu stabil

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kadir İnanır, 2021 yılında beyin damarında pıhtı atması nedeniyle Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne tedavi görmüştü.

Haberin Devamı

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kadir İnanır’ın son durumu hakkında basın açıklaması yaptı:

“Geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. İlk andan itibaren acil ekibimizi toparladık. İlk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. 24-48 saat içeriside bir uyandırma yapılmayacak. İşlem başarılı geçti. Entübe olarak yoğun bakımda takip ediliyor, durumu stabil.”

'KADİR İNANIR GÜÇLÜDÜR BU SÜRECİ ATLATACAK'

İnanır’ın 3 yıl önce yaşadığı sağlık sorunu hakkında konuşan doktor, “Ondan bağımsız bu olay oldu ama risk de vardı. Çünkü kalp rahatsızlığı var. Gerekli tıbbi tedavisi de düzenleniyor, pıhtı oluşmaması için. Taburculuğunu şu anda gündeme getirmek çok erken. Önce uyandırılacak. Sonrasında klinik durum daha net ortaya çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Sağlam, “Bu durum sanatçının sağlığına kalıcı bir hasar bırakabilir mi?” sorusuna şu cevabı verdi: “Onu süreç gösterecek. Şu an bir şey söyleyemeyiz onunla ilgili.” Jülide Kural ise “Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili yalnızca benim ve doktorlarının açıklamalarını dikkate alın. Kadir İnanır güçlüdür ve bu süreci de hepimizin desteğiyle atlatacaktır” dedi.

BAKAN KOCA: GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ SUNUYORUM

Kadir İnanır'ın durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca açıklamasında " Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sn. Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir.

Haberin Devamı

Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

DOSTLARINDAN DESTEK

Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırıldığını öğrenen sanatçı dostları paylaşımlarıyla usta oyuncuya destek oldular.

FİLİZ AKIN

Umarım ve dilerim ki en kısa zamanda
bilicinin açıldığı ve iyileşme sürecine girdiğini duyarız…

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı... Ameliyat sonrası durumu stabil

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

Şifa dilerim Kadir Bey…. Bir an önce sağlığınıza kavuşunuz …

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!