Kayıp da yok ayıp da

DÜN akşamki oyunda Beşiktaş adına kayıp da yok, ayıp da...

Utanılacak bir oyun oynanmadı. Ligin matematiği içinde tabi ki kayıp var. Ama bu derenin altından daha çok su geçer. Dün akşamki kazanma iştahı devam edecek ise, Beşiktaş zirvenin sıcaklığının içinde kalır. Kayıp yok, ayıp da dedik ama hata var. Hata Jean Tigana’da...

Bu takım bu tip maçları tek santrfor oynar. Orta sahayı da çok kalabalık tutarak, marifetli adamlarını araya dereye sokar. Kendi oynadığını da rakibine kabul ettirir. Bunu ben söylemiyorum. Futboldan anlayan bir ilkokul çocuğuna söylesen, bunu böyle söyler.

Beşiktaş’ın 2 hafta üst üste oynadığı Trabzon ve Galatasaray maçları köşe başı maçlarıydı. Ben de diyordum ki, Beşiktaş her 2 rakibini de yenerse, belki erken ama, zirveye oturur, bu rakipleriyle de puan farkını açar. Öyle olmadı. Lig patinaj yaptı. Fenerbahçe’nin kaybıyla beraber, bu 4 büyük takımda bu işin içinde olur.

Kazanmayı bildiler

Dün akşam keyifli bir futbol akşamı yaşadım. Her 2 takımın futbolcularının ayaklarına sağlık. Her 2 takımın oyuncularına bakıyorum. İyi niyeti olmayan bir tek adam yok. Maçın hakemine bakıyorum. Maçın önüne geçmemiş. Birkaç yanlış düdük çaldı. Maçın skoruna tesir edecek en ufak bir yanlış düdüğü yok. Buna çıkardığı sarı kartlar da dahil. Bir tek sitemim var. Çok ayak altında dolaşıyor. Yakından takip edeceğim diye her topun içinde olunmaz. Verdiği penaltı doğru. Yanlış Mercimek’te. Sabit ayağın rakiple top arasında durur. Sabit ayağını araya koyamazsan, yardımcı ayağın otomatikmen faul yapar. Aynen de öyle oldu. 18 dışında yaparsan faul, içinde yaparsa penaltı.

Bu sene lig dişe diş geçecek. Hiçbir takım maç oynanmadan, "Ben bu maçı kazanırım" diyemezse, bu ligden hayır gelir. Ben öyle görüyorum. İnşallah da böyle olur. Bu işin tadı tuzu burada. İkinci yarı Beşiktaş’ın oynadığı futbol, en azından bu maçı kazandıracak kadar üst seviyedeydi. Direkten dönen bir top var. Ama onun dışında da, "Ahh bu da kaçar mı?" denilecek bir pozisyon yok. Buradan da şu çıkıyor. G.Saray ilk yarı kafa kafaya götürdüğü oyunu, galibiyete bağlamaya oynadı. Rakibi biraz fazla üstüne aldı. Kazanmayı da bildiler. Kazanana ne denir? Tebrikler...
Yazarın Tüm Yazıları