Hayal dünyasında gezmeyin!

GALATASARAY’da oynayan bir oyuncu, eğer sahanın iki tarafını da düşünmüyorsa, henüz bu formayı taşıma lüksüne sahip olamaz.

Haberin Devamı

Oyun sıkıştığında eğer kafanızı kaldıramıyorsanız, bu takımda oynamak için yeteri kadar beceriye sahip değil demektir. Galatasaray’da orta alanda oyunu yönlendirecek, Selçuk, Yekta ve Veysel, yalnız tek kanadı düşünüp, dar alanda ‘Al gülüm, ver gülüm’ şeklinde futbol oynuyorsa, oyunu açmayı akıllarından bile geçirmiyorsa, 90x120 metre sahanın sadece bir kısmını kullanıyorlarsa bu onların ‘Halı saha’ futbolcusu olduklarını gösterir.

SAVUNMA SOS VERDİ

Mancini’nin, oyuncularına ‘Dar alanda oynayın’ demediği de aşikar. Çünkü saha kenarında hiç oturmadan isyanları oynayan Mancini’nin derdi de bana göre buydu. Bu manzara 30 dakika sürdü gitti. Sivasspor ise sağdan soldan iniyor, oyunu genişletiyor ve devamlı şut atmaya çalışıyordu.
Mancini bu gidişi saha içi Veysel-Eboue değişikliği ile engelledi. Takımını ayağa kaldırdı ve soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle girdi.
Ama G.Saray savunması adeta ‘Kalemiz açıktır, gelebilirsiniz’ yazılı davetiyeyi dağıtıyordu. Muslera dahil defans SOS verirken, hücumda da ne Hajrojviç ne de Eboue, takımı rakip alana taşıdı. Mancini, oyuna Ontivero ile bir dokunuş daha yapmaya çalışsa da Aslan uyanmadı. Bir takım yalnız bir büyük maç kazanmakla büyük olmaz, yola devam etmek istiyorsan hız kesmeden gideceksin, tam hızını almışken frene basmak olmaz. Son söz de oyunculara. Üzerinizdeki formayı hep en iyiler giyer. O sebeple hayal dünyasında gezmeyin artık.

Yazarın Tüm Yazıları