GeriKişisel Bakım Tedavi Yöntemlerinin Etkileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tedavi Yöntemlerinin Etkileri

"."

Masaj Tedavisi: Dolaşımı canlandırmak için yapılan ve dolayısıyla bir selülit tedavisi olarak kullanılmak istenen masajın, deneyimsiz ellerde faydadan çok geri dönüşü çok zor zararlara yol açtığı, ekografi ile kolayca tespit edilmekte.

Su masajı, el masajı, titreşimli aletler ile bilgisizce ve gelişigüzel yapılan masajlar sonucunda istenmeyen sonuçlar meydana gelmekte, pürüzsüz bir deriye sahip olmak isteyen hastaya engebeli bir cilt hediye edilmekte.

Mezoterapi: Mezoterapi, klasik tıbbın bir parçası; orta deri tedavisi anlamına geliyor. Kesin teşhisten sonra eczanelerde bulunan ilaçların, iki ya da dört milimetrelik özel iğneler kullanılarak belirli açılarla tedavi edilecek bölgeye küçük dozlarla zerk ediliyor.
Selülit tedavisinde mezoterapinin hastaya yararlı ve hiçbir zararı olmayan bir yöntem olduğu klinik ve fiziki bulgularla tespit edilmiş durumda.

Ozon terapi: Ozon terapi, selülit ve şişmanlıkta tedaviye yönelik bir yöntemdir. Selülitli hücreler artıklarla doludur; oksijenleri yetersizdir. Ozon terapi ile bu hücrelere yoğun oksijen iletilerek burada birikmiş atıkların atılması kolaylaşır. Ozon banyosu ardından yapılan mezoterapi tedavisinde ilaçların emilmesi kolaylaşır, böylece tedavinin başarısı artar.

Lazer Terapi: Lazer ilk bulunduğunda cildin en dış tabakası olan epidermi hiç acı vermeden geçen ışınları sayesinde selülitli yağ hücrelerinin toksinlerinden arınacağı ve selülitin eriyeceği zannedildi. Fakat daha sonraları lazer ışınlarının uyarı özelliklerinden daha temkinli bahsedilmeye başlandı. Argon lazer terk edildi, daha çok iki gaz kullanıldı: Helyum neonlu lazer (soğuk lazer) direkt olarak selülit üzerine değil de hücre zarlarını geçerek değişimleri hızlandırıp su tutulması üzerine etki yapar. Yağ hücrelerine ulaşılamadığından tıpta helyum neonlu lazerin selülit tedavisinde uygulanması sonuç vermemiştir.

Sıcak lazerin etkisi diğer lazerlere göre çok daha önemlidir. Çünkü selülitin oluştuğu hareketsiz hale gelmiş dokuda bölgesel dolaşım sağlanır. Seanslar 20 dakika kadar sürer ve lokal bir selüliti tedavi etmek için genel olarak 10 seans uygulanır.

Akupunktur: Akapunktur şişmanlık sorununu gidermede yeterli değil. Ancak şişmanlıkla birlikte çoğu kez bir sinirsel faktör de söz konusu olduğundan akupunktur iyi bir yardımcı tedavi.

Ayrıca organizmanın değişik fonksiyonlarının hepsinin kumanda merkezinin kulakta bulunduğu temeline dayanan ve akupunkturun bir dalı olan orikulo terapi, özellikle su tutulması olayında etkili olabilir. Bu durumda hormonal düzensizlikleri gidermek için genital noktaya, uygulama yapılır.

Tıbbi Masaj: Selülit tedavisinde masaj önemlidir. Çünkü lenf ve kan dolaşımını uyarır. Ancak deneyimsiz ellerde sert uygulanan kuvvetli masajlar tehlikeli ve tümüyle gereksizdir. Selülit masajı yüzeyde kalmalı ve acı vermemeli.

Selülit üzerinde etkili olabilecek iki tür masaj var:
Dolaşım masajı ve elle veya aletle yapılabilen lenfatik drenaj masajı.

Dolaşım Masajı: Derialtı kan dolaşımını iyileştirir. Özellikle de kanın bacaklardan göğüse doğru gitmesini sağlar. Dolaşım masajı sonunda kan, uç bölgelerden esas merkeze doğru dönebilmelidir. Masaj ayaktan başlayarak yumuşak ve hafif hareketlerle damarlar boyunca dizaltı, diz, baldır ve kalçalara kadar devam etmelidir. Masaj elle veya çok hafif basınçlı hava veren bir aletle de yapılabilir. Ancak masaj, konusunda uzman, deneyimli bir kişi tarafından uygulanmadığında çok da tehlikeli olabilir.

Lenfatik Drenaj Masajı: Bu masaj öndeki engelleri kaldırarak lenfatik dolaşımı iyileştirmektedir. Belirli noktalara parmakla bastırıldığında ve görüldüğü gibi belirli lenfatik düğümler yönünde hareket edildiği takdirde, kullanılmış lenf atılıp yenilenir. Bu lenf drenajları önceden yapılacak doktor kontrolüne bağlı konunun uzmanı kişilerce uygulanmalı. Zira bu oldukça hassas bir işlem.

False