GeriKişisel Bakım En "sıcak" temas
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En "sıcak" temas

"Amerika'da kullanılan FDA onaylı yepyeni bir teknoloji olan "Etos", en yeni gençlik uygulamalarından."

Şu günlerde Avrupa'da hızla yayılan, ülkemizde Bebek'teki "Clinica Milano"da Op.Dr. Uğur Dikmen tarafindan uygulanan bu teknoloji, radyo frekansı (lazer değil) ile cildin alt tabakalarını ısıtarak, doğal kolajen tabakasının eskiyen kısımlarını sıkıştırıyor, yeni kolajen üretimi hızlandırıyor. Sonuçta, cilt gerginleşiyor, kırışıklıklar kayboluyor. Yaklaşık 25 dakika süren işlem, ayda bir kez, üç veya altı ay süresince tekrarlanıyor. Çizgilerin ilk belirmeye başladığı, 30'lu yaşlardan itibaren yüzde kullanılan "Elos", benzerlerin farklı bir gençleştirme yöntemi. Cilde lazer enerjisi vermediği için rahatça uygulanabiliyor. Cildin yapısına, kolajen ve elastin durumuna, yaşa bakılarak cerrahi uygulama istemeyenlere tavsiye ediliyor. Elos ile cildin üst tabakalarında altı ayda gözle görülür sonuçlar elde ediliyor. Elos, bu güne kadar limitli olarak kullanılan ışıkla ısıtma veya lazerle soyma işlemlerinden çok farklı.

Clinica Milano, Tel: 0212-358 36 97
www. clinicaskin@aol.com

Cilt germede yeni yöntem, S-Lİft

Yüz germe ameliyatlarını daha kolay bir hale getirmek için bilinen yöntemleri geliştirerek "S-Lift"i kullanan Dr. Ziya Saylan, yeni yöntemini tüm bilimsel detaylarıyla "Estetik ve Plastic Surgery Journal"da tüm dünyaya tanıttı. Geçmişte uygulanan yüz germe ameliyatlarına göre çok daha az komplikasyona sahip S-Lift, normal cilt germe ameliyatlarında en az bir hafta klinikte, 4-5 hafta ise evde iyileşmeyi bekleyen hastalar için bu süreci oldukça kısaltarak 7-8 gün gibi bir süreye indirmiş. Cildin doğallığını bozmadan beklentilerine karşılık veren yöntemin avantajlarına gelince... Ciltte daha az morluk, şişliklerde azalma, geçmise oranla daha az komplikasyon... Dr. Ziya Saylan yeni geliştirdiği teknikle, deri altındaki kas dokusunu kesmeden cildi özel bir dikişle toparlıyor ve elmacık kemiklerine doğru çekiyor. Böylece germe işlemi enseye doğru değil; şakaklara doğru yapılıyor. Cildi yukarıya doğru germek sarkmaları da engelliyor. Önceleri şakaklara değil de boyun hizasında gerilen cilt, ağızda ve gözlerde çarpılma ve rahatsızlık yaratıyordu. S-Lift ile her şeyden önce ciltte meydana gelen ve kişinin günlük hayatını etkileyen bu şikayetler ortadan kalkıyor. Kulak arkasından müdahale olmadığı için iz kalmıyor. Avrupa Kozmetik Derneği İkinci Başkanı ve Alman Liposuction Derneği Başkanı olan Saylan, Düsseldorf'taki kliniğinde ve özellikle Amerika'da S-Lift'i uyguluyor. Türkiye'de uygulama alamnın genişlemesi için Boğaziçi Tıp Merkezindeki doktorlarla bilgi alışverişinde bulunarak S-Lift konusundaki deneyimlerini paylaşıyor. Özellikle 60 yaş üzerindeki kadınların ciltlerinde meydana gelen elastin ve kolajen kaybına bağlı sarkmalarda, cildebaşka hiçbir müdahale geçerli almayacaksa S-Lift tercih ediliyor.

Boğaziçi Tıp Merkezi, Tel: 0212-236 87 76 Bilgi için: www. saylan@aol.com

Transmed, "Skin Lab"

"Objektif kriterlere göre doğru teşhis ve değerlendirme"

Tıpta teknolojinin yeri büyük. Bu sayede, ameliyat sonrası iyileşme süreci kısalıyor: uzun yıllar vücudumuzdan silinmeyen izler, özellikle de plastik cerrahide, hiç görünmeyecek kadar küçülüyor. Op.Dr.Osman Oymak ve Op. Dr. Tunç Tiryaki tarafından Transmed bünyesinde oluşturulan "Skin Lab"de cilde teknolojik cihazlar yoluyla detaylı analizler yapılarak yaşlanmanın sebepleri tespit ediliyor. Op.Dr.Tunç Tiryaki: "Yaşlanmanın sebepleri belli ve çözümü için binlerce yöntem yok. Objektif kriterlere göre çözümlenip değerlendirilmesi gerek. Bugün yaşlanma sürecini durdurmak, belirtileri en aza indirmek için detaylı analizler yaparak cildi iyi tanımak şart. Transmed bünyesinde kurduğumuz "Skin Lab"de cildi ve yaşlanma sürecini bilimsel analizler yaparak inceliyor, elde edilen sonuçları, dermatologlar ve güzellik uzmanlarıyla birlikte değerlendiriyoruz". Skin Lab'de cilt beş farklı aşamadan geçiriliyor. Cildin nemini, yağ oranını ve kolajen miktarını ölçen "Skin Analizer", güneş hasarını tespit eden "Skin Skanner", cildi resimleyen ve database'indeki ciltlerle karşılaştıran "Visia", kolajen ve elastin miktarını ölçen ultrason "Kollajenosom" ile cildin yapısı ve ihtiyaçları belirleniyor. Bilgisayar analizi ile yumuşak dokunun kalınlığı ölçülerek, dolgu maddelerine gerek olup olmadığı tespit ediliyor. Skin Lab'in kurulmasındaki amaç, bu süreçte kişiye doğru çözümlerin sunulması ve yapılan işlemlerden en iyi sonucu elde etmek.

Cildiniz ne durumda?

Cildinizin gerçek yaşı ne?

En "sıcak" temas

False