GeriKişisel Bakım Cildinize Yiyeceklerden Gelen Sağlık
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildinize Yiyeceklerden Gelen Sağlık

"Güzelliğiniz için en akıllı aracın ne olduğunu öğrenmek ister misiniz? Çatal! Çatalınızı doğru yiyeceklere batırın, daha sağlıklı, daha yumuşak, daha az kırışık ve daha parlak bir cilt sahibi olma yolunda ilk adımı atın!"

Aşağıdaki on besin cildiniz için mükemmel besleyici ve nemlendirici özelliklere sahip. Mönünüze bu yiyecekleri ekledikten sonra, cildinizdeki değişikliğe siz bile inanamayacaksınız!

1. Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Akneyle savaşır ve çatlakları önler. Ispanak gibi renkli, bol yapraklı yeşil sebzeler sağlıklı cilt için ve cilt kanserine yol açan serbest radikallerin yok edilmesi için esas olan antioksidanların deposudur. Aynı zamanda zengin bir demir kaynağıdır.

2. Zeytinyağı

Cildin kuruluğunu alır ve ışıltı saçmasını sağlar. Ciltleri inatçı denecek kadar kuru olan, bazen pul pul dökülen insanlar sofralarında daha fazla zeytinyağına yer verdikleri takdirde ciltlerinin birkaç hafta içinde daha nemli, daha esnek ve daha genç göründüğünü fark edeceklerdir. Günde bir yemek kaşığı zeytinyağı mat ve kuru ciltlerin birebir ilacıdır.

3. Su

Nemlendirir. Toksinlerden arındırır, sağlığa genel anlamda yararlıdır. Günde en az sekiz bardak su içmeniz gereklidir.

4. Brokoli

Cildi esnek ve genç tutar. Cilt sağlığının mucize sebzesi brokoli antioksidanların en yüksek düzeyde bulunduğu besindir. A ve C vitaminleri cildin esnekliğini korur ve kırışmayı önler. A vitamini mikroplara karşı olan direnci artırarak akne oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

5. Çilek , kiraz ve böğürtlen gibi meyveler

Kırışıklarla savaşır ve sağlığa sağlık katar. Bu meyvelerin kısa süreli hafızayı ve vücut dengesini de koruduğu ortaya konmuştur. İçerdikleri C vitamini cildinizi sarkmaktan koruyan kolajen maddesinin yenilenmesi için gereklidir.

6. Somon

İltihabı azaltarak cilt için gerekli yağı sağlar. Somonda ciltteki kurumayla savaşan ve iltihaplı kızarıklıkları azaltmaya yardımcı olan omega-3 yağ asitleri bol miktarda bulunur. Alabalık ve levrekten de bu yağ asitlerini alabilirsiniz.

7. Kavun

Cildin pul pul dökülmesini ve kırışmasını engeller. Kavun karoten içeren bileşikler açısından son derece zengindir. Bu madde kırışıklıklara yol açan kolajende meydana gelebilecek hasarı azaltır. Tavsiye edilen miktar günde üç dilimdir. Kavun çekirdeğinde bulunan beta karoten maddesi kol ve dirseklerin arkasındaki sert tabakanın oluşumunu engeller.

8. Soya

Lekelerin oluşmasını önler. Soya fasulyesi cildinizin kurtarıcısıdır. Östrojen gibi işlev gören ve akneyi engelleyen kimyasallarla doludur. Soyanın bir başka yararı da hücrelerin yenilenmesini sağlayan, yaraları iyileştiren ve cildi nemli tutan E vitaminiyle yüklü olmasıdır.

9. Havuç

Kırışıkları önler ve cildin sağlıkla parlamasını sağlar. Havuçtaki beta karoten vücudunuzda A vitaminine dönüşerek kırışıkları cildinizden uzak tutar. A vitamini kayısı ya da patates gibi diğer sebze ve meyvelerde de bulunmaktadır.

10. Yulaf ezmesi

Cildi toksinlerden arındırır, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Kahvaltıda pelte kıvamında, yavaş pişirilmiş yulaf ezmesi yiyin. Bu yolla alacağınız lifler cildinizi toksinlerden arındıran bir süzgeç gibi işlev görür, cildinizin temiz kalmasını sağlar. Bu besin hücre yenilenmesine yardımcı olan B vitaminini de içerir.






False