GeriKişisel Bakım Cilt Kırışıklarında Beslenmenin Önemi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cilt Kırışıklarında Beslenmenin Önemi

"Bilimadamları, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla kırışıkların meydana geldiğini açıkladı."

Bilim adamları, güneş ışınlarından meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu saptadı.

Avustralya'da Monash Üniversitesi'nde, Avustralya, Yunanistan ve İsviçre'de yaşayan 453 kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, sebze, baklagiller ve zeytinyağı ile beslenen insanlarda, yaşlandıkları zamandaha az cilt kırışıklıkları meydana geldiği belirlendi.

Araştırmacılar, sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin,güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu kaydetti.

Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay olarak sıralanıyor.

Ciltte kırışıklıkların, et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla meydana geldiği gözlendi.

False