Dışişleri Bakanlığı ve Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığı ve Ömer Çelikten İsrail Dışişleri Bakanının Erdoğanı hedef alan açıklamasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 20:32

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alan paylaşımına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında "Paylaşımı ciddiyetsiz ve seviyesiz bir açıklamadır. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu şekilde hedef alınması, İsrail Hükümetinin içinde bulunduğu ruh halinin göstergesidir" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Çelik ise "Katliam siyasetinin üyeleri tarafından yapılan bu seviyesiz açıklamalar yok hükmündedir" dediç

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı'nın bir sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

"CİDDİYETSİZ VE SEVİYESİZ BİR AÇIKLAMA"

Bakanlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşıma şu ifadelerle cevap verdi:

İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan paylaşımı ciddiyetsiz ve seviyesiz bir açıklamadır. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu şekilde hedef alınması, İsrail Hükümetinin içinde bulunduğu ruh halinin göstergesidir.

"İSRAİL MUTLAKA HESAP VERECEK"

İsrail Hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Türkiye, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmü korkusuzca ve yüksek sesle dile getirmeye devam edecektir.

ÖMER ÇELİK: BU SEVİYESİZ AÇIKLAMALAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye’yi seviyesiz bir şekilde hedef alan açıklamalarına devam etmiş. Katliam siyasetinin üyeleri tarafından yapılan bu seviyesiz açıklamalar yok hükmündedir. Cumhurbaşkanımız bu soykırım şebekesine karşı insanlığın ve küresel vicdanın sesidir. Tüm uluslararası platformlarda Filistin halkının haklarını en üst seviyede savunmaya devam edeceğiz" dedi.

BAKAN TUNÇ: SEVİYESİZ AÇIKLAMALARI KATLİAMLARI GİZLEYEMEYECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan seviyesiz açıklamaları, soykırım suçu işleyen işgalci İsrail Hükümetinin çocuk, kadın demeden yaptığı katliamları gizleyemeyecektir. Nerede olursa olsun, her platformda daha adil bir dünya için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Filistin'de ateşkes ve barış sağlanarak akan kanın bir an önce durması için çabalamaktadır. Gözü dönmüş insanlık düşmanı canilerin, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alması işte bundandır. İnsan haklarını yok sayarak ve uluslararası hukuku görmezden gelerek kuvözdeki bebekleri dahi öldüren; okulları, sığınma kamplarını, hastaneleri bombalayarak her yeri kana bulayan İsrailli yöneticiler, daima yaptıkları katliamlarla anılacak ve hukuk önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

 

BAKMADAN GEÇME!