Bu nasıl 23 Nisan gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl 23 Nisan gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 07:00

Karaman’daki bir ilkokulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrenciler, ‘Dilan Polat’ gösterisi yaptı. Gösteriye ait videonun sosyal medyada paylaşılması tepkileri de beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okula müfettiş yönlendirerek soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Üç çocuğun yer aldığı sosyal medya görüntülerinde, bir kız öğrenci Dilan Polat’ın ‘enerci’ isimli şarkısını söylerken polis kostümü giyen iki erkek öğrenci, onu kollarından tutarak alandan uzaklaştırdı. Tutuklu olarak yargılanan Dilan Polat’ın gözaltına alındığı anların taklit edildiği bu gösteri, geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlendi. Gösterinin yer aldığı video kısa zamanda sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bu nasıl 23 Nisan gösterisi

İNCELEME BAŞLATILDI
MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gösterinin gerçekleştiği okulun Karaman’da olduğu belirlendi. Yetkililer, 23 Nisan’da yaşanan ve eleştirilere yol açan bu olaya ev sahipliği yapan okula müfettiş yönlendirerek inceleme ve soruşturma başlattıklarını açıkladı. 

Haberin Devamı

TEPKİLER BÜYÜYOR
Videoya sosyal medyada tepki yağdı:

- Bu nasıl bir gösteri? Öğretmen bunu ne amaçla planladı cidden merak ediyorum.

- Bu nedir, nasıl bir rezilliktir?

- Bu gösteriyi küçük çocuklara yaptırmanın amacı ne olabilir acaba? Bu öğretmenin geleceğimiz olan çocuklara şekil vereceğini düşünürsek durum hiç iç açıcı değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!