Görüntüler büyük tepki çekmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu... Okul koridorunda kadın öğretmene yumruk atan veli yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 11:47

İstanbul Sarıyer'de bulunan Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö., okulda akran zorbalığı yapan öğrencisini uyardı. 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' dediği iddia edilen öğrenci babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Öğrencinin velisi A.Ç. okula gererek kadın öğretmen N.Ö.'ye saldırdı. A.Ç.'nin attığı yumruk darbesiyle yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gereği yapıldı" diyerek "Öğretmen N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darbeden öğrenci velisi A.Ç. yakalanarak adalete teslim edildi" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Şüphelinin polis merkezinde verdiği ifade ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay, İstanbul Sarıyer'de Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen N.Ö., öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine tepki gösteren öğrenci 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyerek babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Okula gelen A.Ç. koridorda gördüğü öğretmen N.Ö.'ye saldırdı.

ÖĞRETMEN HASTANEYE KALDIRILDI

A.Ç.'nin tekme ve yumruklarıyla yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Konuyla ilgili sosyal medyada açıklama yapan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki! Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit etmiştir. Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç'ı okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz" dedi.

Görüntüler büyük tepki çekmişti Bakan Yerlikaya duyurdu... Okul koridorunda kadın öğretmene yumruk atan veli yakalandı

Haberin Devamı

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzce olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup konu tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öğretmen N.Ö.'nün yaralandığı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde koridorda yürüyen N.Ö., okula giren A.Ç.'nin attığı yumrukla yere düşüyor. Okulda diğer öğretmenler ve çalışanlar N.Ö.'nün yardımına koşuyor.

Görüntüler büyük tepki çekmişti Bakan Yerlikaya duyurdu... Okul koridorunda kadın öğretmene yumruk atan veli yakalandı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: YAKALANARAK ADALETE TESLİM EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmen N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darbeden öğrenci velisi A.Ç. yakalanarak adalete teslim edildi.

25 Nisan 2024 Salı günü İstanbul’daki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu’nda bir velinin öğretmene saldırdığı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir.

Görüntüler büyük tepki çekmişti Bakan Yerlikaya duyurdu... Okul koridorunda kadın öğretmene yumruk atan veli yakalandı

Haberin Devamı

Yapılan soruşturma ve görüntülerin incelemesi sonucunda öğrenci velisi A.Ç’nin. Türkçe öğretmeni N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darp ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu şahıs yakalanarak adalete teslim edilmiştir.

Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez! Kıymetli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

BAKAN TUNÇ: ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda, bir veli tarafından darp edilen öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli baba Ali Ç. Çayırbaşı Şehit Emrah Taşdemir Polis Merkezi'nde verdiği ifadesinde, dijital arşiv personeli olduğunu belirterek öğretmen Necla Ö.'den daha önce "Kötü muamele" konusuyla şikayetçi olduğunu iddia etti. Bu şikayetiyle ilgili 25 Nisan'da müffettişlerle görüşmekteyken eşinin arayarak okulun hizmetlisinin oğlu ile sıkıntı olduğunu söylediğini, bunun üzerine okul hizmetlisini arayıp durumu sorduğunda oğlunun atak geçirdiğini, öğretmenlerin yukarıya almaya çalıştığını, fakat oğlunun çıkmak istemediğini, bunun üzerine oğlunun sesini duymak amacıyla telefona istediğini, oğlunun da "Baba çabuk gel. Beni bir odaya kapattılar. Ben de kaçtım. Beni tekrardan odaya kapatmaya çalışıyorlar, bana müdür, Necla hoca ve Sümeyra hoca birşeyler imzalatmaya çalışıyor. Çabuk gel, yetiş" dediğini bu konuşma sonrasında okula gittiğini anlattı.

Haberin Devamı

"ÇAY BARDAĞIYLA GÜLEREK GELİYORDU"

Çocuğunun müdürün odasında olduğunu öğrenince oraya doğru giderken oğlunun yanına panik halde ağlayarak geldiğini söyleyen Ali Ç. oğlunu sakinleştirmeye çalıştığını, oğlunun "Baba buradan çabuk çıkalım, eve gidelim" dediğini, ne yaşandığını sorunca oğlunun korkusundan aynı şeyleri tekrarladığını ifade etti. Oğlunu alarak müdürün odasına yürüdüğü sırada, koridorun karşısında şikayetçi Necla hocanın elinde çay bardağıyla gülerek geldiğini, "Beni şikayet etmenin bedelini ödeyeceksiniz" dediğini ifade eden şüpheli Ali Ç. "Ben de o an istem dışı çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra okul dışına çıktım. Çok pişmanım. Sinir harbiyle vurdum. Hem şahsın tahrik edici eylemlerinden, hem de babalık içgüdüsüyle yaşadım." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!