AK Parti Sancaktepe mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 16:25

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sancaktepe mitinginde açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Verdiği vaatleri unutan değil verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetme lüksü yok." dedi. CHP'deki para sayma görüntülerini hatırlatan Erdoğan, "Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlarla avrolarla para kulesi üretenler var. " ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve parti üyeleri katıldı. Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İhtiyaç sahiplerini daha fazla gözetmemiz, fakir fukarayı daha fazla kollamamız gereken mübarek günlerden geçiyoruz. Filistin'den Türkistan'a, Sudan'dan Yemen'e, Suriye ve Afganistan'a kadar dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz ciddi sıkıntılar çekiyor. İsrail'in hukuk tanımaz, kutsal bilmez, zalim hükümeti yaklaşık 6 aydır Gazze'deki kardeşlerimizi vahşice katlediyor. Kalpten yapılan duaların geri çevrilmediği bu müstesna zamanlarda ellerimiz semaya, Gazzelli mazlumlar için de açıyoruz. Dualarımızın yanı sıra, insani yardımlarımızla da Gazze'nin yanındayız. Şimdiye kadar toplam 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8. yardım gemisini 3 bin ton tutarında 125 bin gıda kolisiyle Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a sevk ettik. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil ateşkes kararından sonra İsrail üzerindeki baskının arttırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Çocuk, kadın, bebek, yaşlı demeden soykırım uygulayan canilerin hukuk önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Birileri bilmese de hatta bildikleri halde siyasi rant için gerçekleri çarpıtsa da biz Filistin halkının ve devletinin dimdik yanında duruyoruz. Değerli kardeşlerim, buradan kalbi Gazzeli mazlumlar için samimiyetle çarpan kardeşlerime seslenmek istiyorum. Türkiye düşmanlarının tamamı yalan, tamamı düzmece propagandalarına bakıp da içinize şüphe düşürmeyin. İnsanımızın Gazze hassasiyetini istismar etme peşinde koşan fırsatçıların ahlaksız ve asılsız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır. Elimizin uzandığı, gücümüzün yettiği, imkanlarımızın elverdiği ne varsa, tek bir eksik bırakmadan hepsini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Haberin Devamı

AK Parti Sancaktepe mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

Haberin Devamı

"FİLİSTİN DAVASINI KARARLILIKLA SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün akşam AFAD Başkanımızla görüştüm. Ardından Kızılay Başkanımızla görüştüm ve yoğun bir şekilde bu yardımları ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını kendilerinden öğrendim. Türkiye'nin gayretlerinin en yakın şahidi tüm gruplarıyla, tüm fertleriyle, Filistin halkıdır. Tayyip Erdoğan'ın her türlü bedeli göze alarak verdiği mücadelenin şahidi Gazzeli kardeşlerimizin bizatihi kendileridir. Şahsımızın yanı sıra Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, vakıflarımız, hayırseverlerimiz Filistin ve Gazze için çalışıyor, didiniyor, mücadele ediyor. Türkiye, Suriye imtihanını, Somali imtihanını, Karabağ imtihanını nasıl alnının akıyla verdiyse Gazze imtihanını da vermenin gayretindedir. Allah'ın izniyle bunda da başarılı olacağız. Filistinliler, özgürlüklerine, işgal altındaki topraklarına ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletine kavuşuncaya kadar durmayacağız. Vatanlarını koruyan Gazzeli yiğitlere terörist iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların bize edecek tek kelamları olamaz. Bize tehditle, baskıyla, geri adım attıracaklarını zanneden lobilere rağmen Filistin davasını kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Haberin Devamı

AK Parti Sancaktepe mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

"ÜLKEMİZİN KALKINMA MÜCADELESİNİN ÖNÜNÜ HİÇBİR GÜÇ KESEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim, geçtiğimiz sene 14-28 Mayıs seçimlerinden bir gün önce sizlerle kucaklaşmış, ahdimizi ve kavlimizi yenilemiştik. 13 Mayıs'taki mitingimizde Sancaktepe'nin desteğini beklediğimizi ifade etmiştik. Allah razı olsun, Sancaktepeli kardeşlerimiz bize verdikleri sözlerinde sadık kaldılar. Şimdi 31 Mart'ta bu sözü yenileyeceğimize eyvallah diyor muyuz? Pazar günü yeniden Sancaktepe diyor muyuz? Milletvekilliğinde yüzde 48'i bulan cumhurbaşkanlığında yüzde 50'yi aşan oy oranlarıyla Sancaktepe Cumhur İttifakı dedi. Geleceğinize, iradenize, demokrasimize sahip çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sordum bugün Sancaktepe'de katılım ne durumda? Aldığım cevap ne kadar? 25 bin. Bizi bağrınıza bastığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Sancaktepe bize böyle destek verdikçe Türkiye'nin şahlanışını kimse durduramaz. Sizler bizimle olduğunuz, bizimle yol yürüdüğünüz sürece ülkemizin kalkınma mücadelesinin önünü hiçbir güç kesemez. Rabbim, aramızdaki dayanışmayı daim eylesin. Şimdi önümüzde yine kritik bir seçim var. İnşallah pazar günü bir kez daha sandığa gideceğiz. Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek eser üretecek 7 gün 24 dört saat, bizim hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz. Göreve gelince vaatlerini unutacak değil, verdiği sözü yerine getirecek belediye başkanlarını seçeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca ilimizin ve ilçemizin hangi zihniyet tarafından yönetileceğinin kararını sandıkta vereceğiz" dedi. 

Haberin Devamı

AK Parti Sancaktepe mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

“İSTANBUL'UN BİR 5 SENE DAHA KAYBETME LÜKSÜNÜN OLMADIĞINI HEPİMİZ GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte sizler de görüyorsunuz. Bir tarafta eserleriyle, icraatlarıyla, projeleriyle konuşanlar var. Diğer tarafta; 5 yıl boyunca taş üstüne taş koymayanlar var. Bir tarafta hayalleri hedeflere, hedefleri gerçeklere dönüştürenler var. Diğer tarafta meydanlarda bolca vaat dağıtıp, göreve gelince hepsinin üstüne yatanlar var. Bir tarafta temiz, şeffaf ve dürüst siyasetin temsilcileri var. Diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlar, avrolarla para kulesi üretenler var. Bir tarafta vatandaşın her anında yanında olan gerçek belediyecilik var. Diğer tarafta algı belediyeciliği ile gözleri boyamaya çalışanlar var. Bir tarafta kibrini, egosunu, servetini büyütenler var. Neymiş? Tam gaz ileri, inanıyor musunuz? Tam gaz ileri değil, tam aksine tam gaz, geri. Diğer tarafta tevazuyla, milletine hizmetkar edenler var. Bir tarafta deprem ve trafik başta olmak üzere şehrin sorunlarına çözüm geliştirenler var. Diğer tarafta reklama verdiği önemin onda birini depreme vermeyenler var. Kardeşlerim karşımızdaki tablo bu kadar keskin bu kadar nettir. 31 Mart'ta ilimizi ve ilçemizi yönetecek isimlerle beraber, işte bu iki farklı anlayış arasında bir tercihte bulunacağız. Sandığa giderken elimizi kalbimizin üstüne koyacak, her şeyi akıl, vicdan terazimiz de çok iyi tartacağız. Buna hazır mıyız? Kırgınlıkla ve öfkeyle değil sağduyuyla meseleye yaklaşacağız. Kullanacağımız oyun, gelecek 5 yılımızı doğrudan etkileyeceğini asla aklımızdan çıkarmayacağız. İstanbul'un bir 5 sene daha kaybetme lüksünün olmadığını hepimiz görüyoruz. Ben Sancaktepe'nin tercihinin Cumhur İttifakı'nın gerçek belediyecilik vizyonundan yana olacağına inanıyorum. Sancaktepe'nin basiret ve ferasetle hareket ederek bir kez daha bizlere destek olmasını bekliyorum. Şimdi burada öyle güçlü bir ses verin ki tüm İstanbul'dan duyulsun. Hazır mıyız? Sancaktepe 31 Mart'ta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe kadın kolları, gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar var mıyız? Gençler var mıyız?" diye konuştu. 

Haberin Devamı

AK Parti Sancaktepe mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

“TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞEHİR HASTANELERİNDEN BİRİNİ SANCAKTEPE'YE İNŞA EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sancaktepe ile birlikte tüm İstanbul haritasını, Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Büyükşehirde Murat Kurum diyor muyuz? Sancaktepe'de bir kez daha Şeyma Döğücü diyor muyuz? İnanıyorum ki; Sancaktepe, metro kuyularını dolduranlara yürüyün demeyecek. Sancaktepeli kardeşlerim eser ve hizmet siyasetiyle yola devam diyecek. Sevgili Sancaktepeliler, çok değerli kardeşlerim, biz bu aziz şehrin emanetini ilk kez bundan 30 sene önce 1994 yılında devraldık. Büyükşehir belediye başkanı olarak 4.5 yıl boyunca şehrimize heyecanla hizmet ettik. Yılların ihmallerini giderdik. Dağ gibi birikmiş sorunlara çözüm bulduk. İstanbulluyu hasretini çektiği hizmetlerle tanıştırdık. İstanbul'u çöp, çukur, çamur belasından biz kurtardık. Şehrin kenar mahallelerinden başlayarak tüm hemşerilerimize, İstanbul'da yaşamanın eziyetini, çilesini, sıkıntısını değil, huzurunu, imtiyazını, mutluluğunu tattırdık. Kimseyi ayırmadık, ötekileştirmedik. Kimsenin siyasi tercihlerine bakmadık. Kimsenin hayat yaşayışına, inancına karışmadık. İstanbullu kardeşlerimin omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğun hakkını layıkıyla vermeye çalıştık. Bu duruşumuzu, bu hassasiyeti başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimizde de itinayla sürdürdük, halen sürdürüyoruz. Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından, cumhuriyet tarihimizin altın devri olarak kayıtlara geçmiştir. Hak ve özgürlüklerden eğitime, sağlıktan, savunma sanayine ulaştırmadan ticarete, her alanda ülkemizi çok önemli başarılar yaşattık. Hangi şehrimize gitseniz eser ve hizmet siyasetimizin nişanelerine zaten şahitlik ediyorsunuz. Yollara, köprülere, hastanelere, okullara varıncaya kadar seksen bir vilayetimizin tamamı gerçekten büyük bir dönüşüme sahne oldu. İstanbul ise çok farklı bir seviyeyi yakaladı. Asrın projesi Marmara'yı kim yaptı? Avrasya'yı kim yaptı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kim yaptı? Kuzey Marmara otoyolunu kim yaptı? Çamlıca Kulesi'nden hızlı tren ve metro hatlarına pek çok muazzam yatırımı şehrimize biz kazandırmadık mı? Şimdi hep beraber ellerimizi kaldıralım. Öyle haykıralım ki duymayan kalmasın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İnşallah 4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden birini Sancaktepe'ye inşa ediyoruz. Profesör Doktor Feriha Öz Acil Durum Hastanesinin de entegre edilmesiyle şehir hastanemiz toplam 5 bin 108 yatakla büyük bir sağlık üssüne dönüşecek" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Sancaktepe mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez

“31 MART AKŞAMI TÜM İSTANBUL KAZANACAK"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise konuşmasında, “Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz kutlu güne çok az zaman kaldı. 31 Mart akşamı o bayramı, o sevinci hep birlikte yaşayacağız. Hep birlikte kazanacağız. 31 Mart akşamı tüm İstanbul kazanacak. Hiç kimse kaybetmeyecek. Çünkü bizim bu şehre ilişkin hayallerimiz var. Biliyoruz ki ancak samimi hayaller ancak orada İstanbul'un geleceği adına tutan hayaller muradına kavuşur. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmasın. Bütün yuvalarımız İstanbul'umuzun bütün sokakları güvenli hale gelsin. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki trafik çile olmaktan çıksın. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki sokakları huzur ve güvenle dolsun. Gençlerimiz geleceğe umutla baksın. Kimsenin ama kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul olsun. Size söz veriyoruz biz İstanbul'umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!