Mahmure

Galeri

Yemek

Zencefilli çorbalar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ZENCEFİLLİ SEBZE ÇORBASI

Malzemeler:
Ceviz büyüklüğünde zencefil
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 pırasa
1 havuç (soyulmuş)
1 kereviz (soyulmuş)
1 patates
1,5 lt kaynamış su
1 limonun suyu
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Mutfak robotundan geçirilmiş pırasayı, zencefili, havucu ve kerevizi tencereye koyup ısıttığınız zeytinyağına ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp 1,5lt kaynamış suyu ilave edin. Sebzeler hafif pişince robottan geçirilmiş patatesi ekleyip pişmeye bırakın. Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın. 1 yumurtanın sarısını, 1limon suyu ile iyice çırpın. Çorbanın suyundan kaşıkla azar azar alıp terbiyeyi ılıtın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş pişmiş olan çorbaya ekleyin. Tuzunu kontrol ederek ilave edin. Kereviz yapraklarıyla süsleyin.
3/2
7893
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.