Zencefilli çorbalar
.
ZENCEFİLLİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:½ tavuk göğsü (küp şeklinde doğranmış) 1 baş soğan2 domates kabuğu (soyulmuş ve küp halinde doğranmış)Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (ince kıyılmış)2 tane biber (ince ince kıyılmış)Hazırlanışı: Tencereye yağı koyup önce soğanları ve biberleri iyice kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler iyice ezilene kadar kavurmaya devam edin. Ardından tavukları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. 1,5 litre tavuk suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Tavuklar pişince, ince kıyılmış taze zencefil, kişniş ve bir miktar tuz katıp ağzını kapatın. 4-5 dakika sonra ocaktan alın.
ZENCEFİLLİ SEBZE ÇORBASI
Malzemeler:Ceviz büyüklüğünde zencefilYarım çay bardağı zeytinyağı1 pırasa1 havuç (soyulmuş)1 kereviz (soyulmuş)1 patates1,5 lt kaynamış su1 limonun suyu1 yumurtanın sarısıHazırlanışı: Mutfak robotundan geçirilmiş pırasayı, zencefili, havucu ve kerevizi tencereye koyup ısıttığınız zeytinyağına ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp 1,5lt kaynamış suyu ilave edin. Sebzeler hafif pişince robottan geçirilmiş patatesi ekleyip pişmeye bırakın. Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın. 1 yumurtanın sarısını, 1limon suyu ile iyice çırpın. Çorbanın suyundan kaşıkla azar azar alıp terbiyeyi ılıtın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş pişmiş olan çorbaya ekleyin. Tuzunu kontrol ederek ilave edin. Kereviz yapraklarıyla süsleyin.
ZENCEFİLLİ LAHANA ÇORBASI
Malzemesi:1 lt tavuk suyu1 brokoli5-6 adet brüksel lahanası2 yaprak yeşil lahanaZeytinyağıTuz½ çay kaşığı acı pulbiberCeviz büyüklüğünde zencefil2 diş sarımsakHazırlanışı: Brokoliyi yıkayıp, çiçek olan kısımları ayırın. Kalın saplarının kabuklarını sıyırıp, ufak ufak doğrayın. Sarımsağı ve zencefili rendeleyin. Brüksel lahanalarını ikiye bölün. Tavuk suyunu kaynatıp bütün malzemeleri ilave edip 15 dakika kadar orta ısıda pişirip servisinizi yapın.Mahmure Editörü: Betül Marangoz