Mahmure

Galeri

Yemek

Zencefilli çorbalar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ZENCEFİLLİ TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:
½ tavuk göğsü (küp şeklinde doğranmış)
1 baş soğan
2 domates kabuğu (soyulmuş ve küp halinde doğranmış)
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (ince kıyılmış)
2 tane biber (ince ince kıyılmış)

Hazırlanışı: Tencereye yağı koyup önce soğanları ve biberleri iyice kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler iyice ezilene kadar kavurmaya devam edin. Ardından tavukları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. 1,5 litre tavuk suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Tavuklar pişince, ince kıyılmış taze zencefil, kişniş ve bir miktar tuz katıp ağzını kapatın. 4-5 dakika sonra ocaktan alın.
3/1
7897
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.